Anasayfa Etkinlik CES ROG Swift 360Hz Dünyanın En Hızlı Oyun Monitörü

ROG Swift 360Hz Dünyanın En Hızlı Oyun Monitörü

ASUS’un ilk defa CES 2020’de tanınttığı ROG Swift 360Hz modeli, tazeleme hızında yeni bir sayfa açıyor.

60 Hz’in limitlerinden kurtulduktan kısa süre sonra yeni ufuklar önümüzde belirmeye başladı. 144 Hz, 165 Hz ve 240 Hz derken bugün artık 360 Hz tazeleme hızına ulaştık. Ekran kartlarımız artık CS:GO gibi oyunlarda 300 FPS üstüne çıkabiliyor. O zaman monitörlerimiz neden çıkmasın? ASUS da bizimle aynı fikirde olacak ki tazeleme hızı konusunda çıtayı artırmaya devam ediyor. Öyle ki, firma bir panel üreticisi olmamasına rağmen en hızlı panelleri ilk defa kullanan monitör üreticisi konumuna gelmiş durumda.

ROG Swift 360Hz, saniyede 360 kare gösterebiliyor. Bu şu anda muazzam bir rakam. 60 Hz’in tam olarak 6 katı. NVIDIA bu farkı göstermek için “Yprac Aim Training” isimli özel yapım bir harite kullanmıştı. ASUS’un standında ise ürün 240 Hz başka bir modelin yanında duruyor. Burada da Blurbuster.com’da yer alan bir test kullanılmakta.

Monitör 2020’de piyasada olacak lakin henüz ne model adı ne de teknik özellikleri kesinleşmiş durumda. ASUS’un 360 Hz gibi basit bir model adı kullanacağını sanmıyoruz. Mutlaka daha karmaşık bir model adı ile gelecektir.

Öte yandan şimdilik teknik özellikle şu şekilde:

  • 24.5-inç ekran
  • 360Hz tazeleme oranı
  • Full HD çözünürlük
  • NVIDIA G-SYNC sertifikası