iPhone ile Çekilen Fotoğraflardan Konum Bilgisi Nasıl Kaldırılır?

In Makale, Pratik by Yunus EmreLeave a Comment

iPhone’lardaki fotoğraf ve videoları paylaşmadan hemen önce konum bilgisini kaldırmayı anlatıyoruz.

iPhone’larla çekilen fotoğraf ve videolar konum bilgisi işlenerek kaydediliyor. Yani fotoğrafların nerede ve ne zaman çekildiği daha sonradan görülebiliyor. Üstelik hassas sayılabilecek bu bilgiler fotoğraf paylaşırken karşı tarafa da gönderiliyor. Ama küçük bir düzenlemeyle fotoğraf veya videolardaki konum bilgisi devre dışı bırakılabiliyor.

Fotoğraflar uygulamasıyla açılan herhangi bir fotoğraf ya da videoda sol alttaki simgeye tıklayıp yeni seçenekleri açabilirsiniz.

En tepede yer alan Options üzerinden ‘Location’ seçeneğini pasif olarak tanımlayarak konum bilgisini hızlıca gizleyebilirsiniz. Ardından sağ üstten kaydettiğinizde işlem tamamlanıyor. Böylece fotoğraf ya da videoyu karşı tarafla paylaştığınızda konum bilgisi iletilmiyor.

Ayrıca burada yer alan ‘All Photos Data’ seçeneğiyle tüm fotoğraflar için de aynı işlemi tek seferde yapabilirsiniz.

Not: Yeni güncelleme sonrasında konumu ilk kez kaldırdıktan sonra tekrar aynı işlemi tekrarlamak istediğinizde hata verebiliyor. iPhone’u yeniden başlattığınızda problem ortadan kalkıyor.