Anasayfa Haber Avrupa Birliği Tüm Mobil Cihazlarda Standart Bağlantı Türü İstiyor

Avrupa Birliği Tüm Mobil Cihazlarda Standart Bağlantı Türü İstiyor

Avrupa Parlamentosu üyeleri, tek bir bağlantı standardını desteklemek için mevzuat üzerinde çalışmalar gerçekleştiriyor.

Fikir, evrensel bir şarj bağlantısının tüketicilerin hayatlarını kolaylaştıracağı ve aynı zamanda israfı azaltacağını öne sürüyor. Bir tahmine göre, eski şarj cihazları yılda 51.000 metrik ton elektronik atık üretiyor.

Avrupa Parlamentosu, 2014 yılında Avrupa Birliği Radyo Ekipmanları Yönergesini yayınlamıştı. Yönergede tüm cep telefonlarına, tabletlere, e-kitap okuyucularına ve diğer taşınabilir cihazlara uyacak ortak bir şarj cihazının geliştirilmesi çağrısında bulunuldu. Komisyon, böyle bir adım atılması için ortam hazırlamıştı ancak istenilen sonuçlara ulaşılamadı.

2014 yılından bu yana birçok gelişme yaşandı ve farklı bağlantı türleri de ortaya çıktı. Yönergede yeni bir güncelleme yapıldı ve yasal olarak yeni bir çözüme geçilmesi amaçlanıyor. Güncellemeye göre, Avrupa’da satılan tüm akıllı telefonlar ve diğer küçük elektronik cihazlar için ortak bir şarj standardı benimsenecek.

Çoğu yeni Android telefon zaten USB-C standart bağlantı türüne geçiş yapmıştı. Ancak bu tür bir mevzuatın hayata geçmesi durumunda Apple, iPhone cihazlar tescilli Lightning konnektörünü kullanmaya devam ettiği için zor durumda kalabilir. Tek tip bağlantı türünün hayata geçirilmesi, biz son kullanıcılar için oldukça faydalı bir adım olacaktır.

İlginizi çekebilir: Apple, 2021’de Lightning Olmayan iPhone Tanıtabilir