Anasayfa Haber AirPods Pro Firmware Güncellemesi Gürültü Önlemeyi Bozdu

AirPods Pro Firmware Güncellemesi Gürültü Önlemeyi Bozdu

AirPods Pro Firmware Güncellemesi Gürültü Önleme

AirPods Pro firmware güncellemesi sonrasında kullanıcılar gürültü önleme özelliğinin performansından şikayet etmeye başladı.

Apple, AirPods ve AirPods kablosuz kulaklıkları için arka planda yazılım güncellemeleri sunmaya devam ediyor. Çeşitli hata düzeltmeleri için sunulan bu güncellemelerden sonuncusu ise AirPods Pro sahiplerinin deneyimine oldukça zarar vermiş durumda. AirPods Pro firmware güncellemesi cihazın ses kalitesinde artış sağlarken, diğer taraftan gürültü önleme özelliğinde sorunlar yarattı.

Firmware güncellemesi 2C54 sonrasında frekans yanıt tutarlılığında iyileştirme sağlandığının altı çiziliyor. Bas hassasiyetinin de hali hazırda iyi olduğu ancak güncelleme ile daha iyi hale geldiği de bilgiler arasında. Öte yandan, orta ve tizlerde tarafında biraz düşüş yaşanmış.

İşin kötü tarafı ise bu ses iyileştirmelerine karşı gürültü önleme özelliğinde kayda değer izolasyon performansı düşüşü yaşanması. Bunun özellikle de bas tarafında öne çıktığı belirtiliyor. Bu sebeple de uçak ve otobüs gürültüsünde özelliğin pek de randımanlı çalışmadığı görülüyor.

Apple sorunu resmi olarak konuyla ilgili açıklama yapmadı ancak 2C54 sürümünü AirPods Pro için geri çekti. Bu sayede en azından henüz güncelleme yapmamış olan kullanıcılar kurtuldu. Durumdan etkilenip etkilenmediğinize emin olmak için iPhone cihazınızdan Ayarlar > Genel > Hakkında menüsünden AirPods Pro sekmesini seçip firmware numaranızı kontrol etmeniz mümkün.

Bakalım sorunsuz bir güncelleme ne zaman sunulacak?

İlginizi çekebilir: AirPods Pro Şarj Kutusu İçin Özelleştirme Seçeneği Sunuldu