Anasayfa Mobil iOS Aile Paylaşımı ve Kaybolan iPhone’u Bulmak

iOS Aile Paylaşımı ve Kaybolan iPhone’u Bulmak

iOS ekosistemindeki en güzel özelliklerden biri Aile Paylaşımı. Ebeveyn denetimi, kayıp iPhone bulma, satın alma seçimlerine kadar pek çok farklı özellik Aile Paylaşımı ile ayarlanabiliyor.

Apple cihazlar için sunulan Aile Paylaşımı, ailenizin en fazla altı üyesinin App Store’dan satın alınan öğeleri, bir iCloud saklama alanı planı dahil olmak üzere Apple aboneliklerini ve diğer özellikleri, ortak bir Apple Kimliği kullanmadan kolayca paylaşmasına olanak sağlar.

Bununla birlikte aile üyeleri birbirlerinin Apple cihazlarını görebildikleri için, özellikle 18 yaşından küçük üyelerin konum bilgileri sürekli olarak ebeveynlere bildirilir.

Aile Yönetimi’ni aktif hale getirmek için bir aile grubu oluşturmanız gerekiyor. Ailedeki bir yetişkin kendi Apple cihazı üzerinden aile grubunu oluşturabilir ve diğer üyeleri bu gruba davet edebilir. Aile üyeleri toplandıktan sonra Ekran Süresi, App Store ve diğer alanlarda paylaşımları kolayca ayarlayabilirsiniz.

Satın alımlar düzenleyici hesaba aktarılırsa, aile üyeleri bir şey satın almak istediklerinde fatura düzenleyiciye kesilir. Burada en güzel özelliklerden biri 18 yaşından küçüklerin mobil ödeme limitlerini belirleyebilmek. Böylece siz onay vermediğiniz sürece, ailenizdeki çocuklar App Store üzerinden alışveriş yapamayacaklardır. Elbette bunu yapabilmeniz için çocuk hesabı da açmanız şart.

Aile albümü oluşturabilir ve aile üyelerinin bu albümde fotoğraf paylaşmasını sağlayabilirsiniz. Böylece bir üye fotoğraf veya video paylaştığında tüm üyeler bu içeriklerle etkileşime geçer. Ayrıca ailenize özel takvim oluşturabilir, etkinlikler hazırlayabilir, notlar paylaşabilir veya iCloud saklama alanınızı paylaşabilirsiniz.