Anasayfa Haber Windows 7 Kullanıcıları Halen Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi Yapabiliyor

Windows 7 Kullanıcıları Halen Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi Yapabiliyor

Ücretsiz Windows 10 Yükseltmesi

Windows 7 veya Windows 8.1 kullanıcısıysanız Windows 10 yükseltmesini ücretsiz gerçekleştirmenin bir yolu bulunuyor.

Microsoft tarafından Windows 7 için sunulan destek 14 Ocak tarihinde tamamen sona erdirildi. İşletim sistemi bundan böyle herhangi bir güvenlik güncellemesi alamayacak. Öte yandan, ödeme yapmış olan kurumsal müşteriler 2023 yılına kadar uzatılmış destek almaya devam edecek. Şirket, güvenlik sorunu yaşamak istemeyenlerin ise tabii ki Windows 10 yükseltmesi yapmalarını öneriyor.

Şu anda OEM olarak Windows 10 Home (64-bit) sürümü 999 TL ve Windows 10 Pro (64-bit) ise 1.279 TL civarında fiyat etiketlerine sahip. Windows 7 kullanıcılarının ücretsiz olarak Windows 10 yükseltmesi yapması içinse hala bir yol bulunuyor.

Windows 10 ISO indirme sayfası üzerinden medya oluşturma aracı indirip sihirbazı çalıştırarak “Bu bilgisayarı şimdi yükselt” seçeneğini seçip geçerli bir Windows 10 aktivasyon anahtarı alabiliyorsunuz. Bu anahtar yasal bir Windows 7 veya Windows 8.1 kurulumuna sahip olduğunuz sürece kullanılabiliyor. Hatta bu Pro ve Ultimate sürümleri için de geçerli.

Windows 7’den yükseltme yaparken mutlaka yedekleme yapmayı da unutmamanız gerektiğini özellikle belirtelim. Çünkü yükseltme sırasında ayarlarınız ve bazı uygulamalarınız silinecek. Bu anlamda Windows 10 sürümlerini tekrar indirmek için sıklıkla kullandığınız uygulamaları not almanızı öneriyoruz. Windows 8.1’den Windows 10’a ise endişesiz şekilde geçebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Tüm Windows Sürümlerini Etkileyen Güvenlik Hatası İçin Yama Geliyor