Anasayfa Haber Yapay Zekalı Kontakt Lens Geliştirildi

Yapay Zekalı Kontakt Lens Geliştirildi

Sağlık alanında çığır açacak teknolojilerden bir yenisi yapay zeka faaliyetli kontakt lenslerin üretimi olacağa benziyor.

Mojo Vision isimli şirket arttırılmış gerçeklik temalı göz lenslerini tasarladı, şimdi ise üretime geçmeyi planlıyor. Şirket, küçük bir ekran ve beraberindeki mikroelektronikle, artırılmış gerçeklik ekranının ihtiyaç duyduğu tüm teknolojiyi bir kontakt lense sığdırmak için sistemi hazırladı. Az gören insanlar için tasarlanmış olan lensler, gözlerinizin üzerinde bir mikro ekran olması şeklinde tanımlanabilir.

Gözlerinizi kapatarak görmeye devam edin

Akıllı kontakt lensler, ilk aşamada karanlık bir odada kenar algılama ve görüntülerin boyutlarını ayarlama (büyütme/küçültme) özelliklerini bulunduracak. Bunlara ek hassas hareket sensörü gibi donanımlar da lenste bulunacak. İleri boyutta hizmetler ise artık hayal değil çünkü şirket lenslerin dilleri gerçek zamanlı olarak çevirme, yüzleri etiketleme ve duygusal ipuçları sağlama gibi özellikleri de gerçekleştirebileceğini söylüyor.

Ürün ve pazarlamanın kıdemli başkan yardımcısı Steve Sinclair, bu yeni lens deneyimini “gözlerinizi kapattığınızda, hala görüntülenen içeriği görebildiğinizi hayal edin” şeklinde tanımladı.

İlginizi çekebilir: Yapay Zeka ile Resim Yapmak