Anasayfa Haber Doom Eternal Mikro Ödemeler Barındırmayacak

Doom Eternal Mikro Ödemeler Barındırmayacak

Doom Eternal Mikro Ödemeler

Doom Eternal mikro ödemeler ve oyun içi mağaza ile oyuncularının cebini zorlamayacak.

iD Software, heyecanla beklenilen Doom Eternal oyununda mikro ödemeler veya oyun içi mağaza bulunmayacağını açıkladı. Oyundaki her şeyin kilidinin sadece oynayarak açılacağı ve oynanışı etkilemeyecek kozmetik nesnelerin bile deneyim puanları ile elde edilebileceği belirtiliyor.

Kozmetik nesnelerin oyunların çıkışı sonrasında gerçek para karşılığında satılmasına alıştığımız bir dönemde, iD Software’in böyle bir hamle yapmaması tabii ki mutluluk verici. Bu tarz nesnelerin oyunculara aslında teknik bir avantaj sağlamadığını, sadece görsel bir farklılık yarattığını söylemekte de fayda var. Aslında ücretsiz oynanabilir oyunların sürekli gelişimi için bir gelir kapısı olan mikro ödemelerin baştan parasını alan büyük yapımlara da sıçraması oyuncuların canını uzun zamandır oldukça sıkıyor. Doom Eternal ise bu anlamda hayranlarına rahat bir nefes aldıracak.

Başta Ekim olarak planlanan Doom Eternal çıkışı ertelenmiş ve yeni çıkış tarihi 20 Mart olarak duyurulmuştu. Oyunun çıkacağı platformlar arasında ise Xbox One, PlayStation 4 ve PC bulunuyor. Hatta daha sonra bir Nintendo Switch sürümü de gelecek.

İlginizi çekebilir: Star Wars: Knights of the Old Republic Geri Dönüyor