Anasayfa Haber AMD, rDNA 2 GPU Mimarisini 2020 Yılında Tanıtacak

AMD, rDNA 2 GPU Mimarisini 2020 Yılında Tanıtacak

AMD Radeon RX 6000 Big Navi

AMD’nin bu yıl ekran kartı alanında önemli adımlar atacağını sizlerle paylaşmıştık. Şirket, mali kazanç raporu için bir basın toplantısı düzenledi.

Bu basın toplantısında AMD’nin 2020 için GPU hedefleri de konuşuldu ve önemli bilgiler paylaşıldı. AMD CEO’su Lisa Su, mevcut mimarilerini güçlendirmeye devam edeceklerini ve bununla birlikte yeni nesil rDNA mimarisinin de çıkış yapacağını söyledi.

“2019’da rDNA mimarimizi GPU’larda başlattık ve bunlar Navi tabanlı ürünlerdi. Bunların 2020’de yenilenmesini beklemelisiniz ve 2020 serimizin bir parçası olacak yeni nesil bir rDNA mimarimiz olacak. Bu yüzden oldukça heyecanlıyız. Bu yılın ikinci yarısında, GPU tarafında yeni ürünlerimizi de beklemelisiniz.

Yeni nesil rDNA2’nin transistör sayılarını, saat hızlarını ve performansı artırmak için TSMC‘deki yeni 7 nm+ (EUV) silikon üretim sürecini kullanması bekleniyor. Yeni mimaride öngörülen iki yeni özellik olarak VRS (değişken oranlı gölgeleme) ve Işın İzleme Teknolojisi de bekleniyor.

Merak edilen Big Navi GPU‘ların yeni nesil rDNA 2 mimarisine dayalı olup olmayacağı ise tartışma konusu. Bu konuda kesin bir bilgi verilmedi lakin rDNA 2 mimarisine sahip olacağı hemen hemen doğrulandı diyebiliriz. Kaynaklara göre Big Navi’nin Computex’te tanıtılması muhtemel.

Son olarak AMD’nin satış rakamları ve finansal tablosunun da oldukça başarılı olduğunu belirtelim. Üç aylık rakamlara bakıldığında AMD, Ryzen ve Navi sayesinde rekor satışlar yapmış gözüküyor.

İlginizi çekebilir: