Anasayfa Haber 10. Nesil Intel S ve H Serisi İşlemciler Mart Ayında Duyurulacak

10. Nesil Intel S ve H Serisi İşlemciler Mart Ayında Duyurulacak

Intel i5-10200H ve i7-10870H

Intel’in AMD Renoir mobil işlemcilerin karşısına konumlandıracağı 10. nesil işlemciler, Mart ayında tanıtılabilir.

Intel’in CES 2020’de tanıtmış olduğu 10. nesil H serisi işlemciler ile ilgili detayları yerinden aktarmıştık. Bunun yanında AMD tarafı da 4000 serisi mobil işlemcileri ile iddialı bir çıkış yapmıştı. Yeni Renoir işlemcilere ait test sonuçları da paylaşılmaya başladı ve oldukça başarılı sonuçlar ortaya çıkıyor. Görünüşe göre Renoir mobil işlemciler Mart/Nisan aylarında çıkış yapacak. Intel de bu sebeple yeni işlemcilerini Mart ayının ortalarında tanıtmaya hazırlanıyor.

Yeni H serisi mobil işlemcilerin yüksek frekans değerleri ile çıkış yapacağını aktarmıştık ancak üretim teknolojisi olarak henüz kesin bir bilgi verilmedi. Beklentiler yeni CPU’ların 14nm+++ üretim teknolojisine dayanacağı yönünde. AMD Renoir mobil CPU’lar ise 7nm üretim teknolojisine dayanıyor. Eğer durum bu şekilde olursa Intel’in AMD Renoir işlemcilerle rekabet etmesi oldukça güç.

Bir diğer söylenti ise yeni H serisinin 10nm işleminde üretilen Sunny Cove mimarisine dayanacağı yönünde. Böyle bir durumda ise CPU’ların Xe tabanlı grafik birimiyle gelmesi muhtemel. Intel’in rakibi karşısında söz sahibi olabilmesi için bu adımların atılması önem taşıyor.

Rekabetin dizüstü bilgisayar ortamında da kızışmasıyla birlikte bu yıl bizleri önemli gelişmeler bekliyor. Bu konuda daha ayrıntılı bilgilere sahip olmamız için Mart ayını beklememiz gerekecek.

İlginizi çekebilir: