Anasayfa Makale Teki Çalışmayan AirPods Nasıl Onarılır?

Teki Çalışmayan AirPods Nasıl Onarılır?

AirPods ve AirPods Pro’da tek kulaklık çalışmadığında uygulanabilecek adımları anlatıyoruz.

Strategy Analytics’in yeni raporu, Apple AirPods ve AirPods Pro’nun geçen yıl toplamda 60 milyondan fazla sattığını gösteriyor. Bu da Apple’ın kablosuz kulaklık pazarındaki gelirlerin %71’ine sahip olduğu anlamına geliyor. Yani aslında iPhone kullananların büyük bir bölümü AirPods ya da yeni nesil AirPods Pro’yu tercih ediyor. Ama kullanıcılar zaman zaman bu kulaklıklarda bağlantı problemleri yaşayabiliyor.

Hem AirPods hem de AirPods Pro için geçerli olan kablosuz bağlantı problemleri genellikle Bluetooth kaynaklı oluyor. Ama bazı durumlarda yalnızca tek bir kulaklıktan ses geliyor. AirPods kullananların büyük bölümü bunu zaman zaman yaşıyor. Bu tip durumlarda birkaç farklı yöntemi deneyerek kablosuz kulaklıkları onarabilirsiniz.

AirPods’ları şarj kutusuna geri koyun ve şarjlarını kontrol edin. Yani eğer sol ya da sağ AirPod’un şarjı bittiyse kulaklıklardan biri çalışmayabilir. Bunun kontrolünü iPhone’lar üzerinden de yapabilirsiniz. Pil seviyeleri yeterli görünüyorsa kulaklıkları tekrardan takmayı deneyin.

Eğer bir AirPod hâlâ çalışmıyorsa Ayarlar / Bluetooth kısmına gidip ‘i’ simgesine dokunun. Bu Cihazı Unut düğmesiyle bağlantıyı kaldırın. Her iki AirPod’u da şarj kutusuna koyup kapağı kapatın. Açmadan önce 30 saniye kadar bekleyin. Daha sonra sıfırdan bir kurulum için şarj kutusu üzerinde yer alan düğmeye basılı tutun, AirPods için kutunun içinde AirPods Pro için kutunun üstünde beyaz ışık yanıp sönünceye kadar bunu tekrarlayın. AirPods’ları cihaza yakınlaştırarak tekrardan bağlayın ve çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

Eğer sorun çözülmezse kulaklığın şarj olduğuna ve fiziksel bir zarar görüp görmediğine yakından bakın. Tüm bunlara rağmen problem yaşıyorsanız teknik servise başvurabilir, Technopat Sosyal‘de konu açabilirsiniz.