Anasayfa Haber EA, Apex Legends Mobil Hakkında Açıklama Yaptı

EA, Apex Legends Mobil Hakkında Açıklama Yaptı

Electronic Arts, düzenlediği toplantıda Apex Legends Mobile’ın geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundu. Oyun, Çin de dahil olmak üzere tüm dünyada indirmeye sunulacak.

PC ve konsolların yanı sıra mobil oyun dünyası da genişlemeye devam ediyor. İlk önce PC platformuna çıkış yapan PUBG, milyonlarca kişi tarafından beğeniyle oynanmıştı. Oyun sonrasında mobil platforma da taşındı ve rekor oynanma sayılarına ulaştı. FPS oyunu denildiğinde ilk akla gelen oyunlardan biri olan Call of Duty de aynı şekilde mobil platforma taşındı ve büyük başarılar elde etti.

Electronic Arts, Mayıs 2019’da sevilen battle royale oyunu Apex Legends’ın mobil cihazlara getirileceğini duyurmuştu. Ayrıca oyunun Çin’de de indirmeye sunulacağı söylendi. Duyurunun üzerinden yaklaşık bir yıl geçmesine rağmen kayda değer bir gelişme yaşanmamıştı ve beklenen açıklama yeni geldi. Şirket, üçüncü çeyrek kazancını açıkladığı bir oturumda çalışmaların sürdüğünü belirtti. Electronic Arts’ın baş mali işler görevlisi Blake Jorgensen, soru-cevap oturumu sırasında şu sözlere yer verdi;

“Çin’de mobil platformda iş yapmak için bir ortağa sahip olmanız gerekiyor ve biz orada bir ortakla çalışıyoruz. Bu fırsattan dolayı çok heyecanlıyız. Bu iş ortağı ayrıca tüm dünya için bir mobil Apex geliştirmemize de yardımcı oluyor.”

Apex Legends gibi hızlı, tempolu ve rekabetçi bir oyunun mobil versiyonda nasıl olacağı merak konusu. Ancak bu türdeki diğer oyunlar gibi bu oyunun da milyonlarca oyuncu tarafından indirileceği kesin gibi. Electronic Arts ayrıca aynı ortak tarafından geliştirilen Apex Legends’in bir PC sürümünün de Çin için geliştirildiğini doğruladı. EA’in 4. çeyrek finansal sonuçlarını paylaşacağı Mayıs ayında bu konuda daha fazla bilgi edinmeyi bekliyoruz.

İlginizi çekebilir: Warcraft III: Reforged Satışa Çıktı