Anasayfa Haber Google Translate Anlık Çeviri Desteği Kazanacak

Google Translate Anlık Çeviri Desteği Kazanacak

Google’ın yeni projesi ile birlikte konuşmalar gerçek zamanlı olarak farklı dillere çevrilebilecek.

Google, gelecekte Android için Google Çeviri uygulamasına canlı bir transkripsiyon özelliği eklemeyi planlıyor. Bu özellik uzun konuşmaları yazıya dökerken, gerçek zamanlı olarak başka bir dile çevirmeye olanak tanıyor. Özellik halen prototip aşamasında olmasına rağmen, şirketin San Francisco’daki yapay zeka projelerini tanıttığı etkinlikte bu konuya da değinildi.

Bu aracın başlangıçta zorunlu internet bağlantısı gerektireceği söyleniyor. Çeviri kullanılan cihazlarınızda değil, Google’ın sunucularında gerçekleştirilecek. Özellik, kelimeleri sürekli olarak değerlendirecek, çevirileri cümlenin gidişatına göre değiştirecek ve ilerlerken noktalama işaretleri de ekleyecek. Bununla birlikte Google, canlı çevirinin çalışması için kullanıcıların kaydedilmiş sesleri çalabileceğini de belirtiyor.

Farklı kaynaklarda özelliğin İspanyolca, Almanca ve Fransızca da dahil olmak üzere birçok dilde test edildiği belirtiliyor. Test aşaması bittikten sonra ilk başta Android cihazlarda kullanılabilecek olan özelliğin ne zaman kullanıcılara sunulacağına dair bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.