Anasayfa Haber Intel, İşlemci Üretimi için GlobalFoundries’in Kapısını Çalabilir

Intel, İşlemci Üretimi için GlobalFoundries’in Kapısını Çalabilir

Intel İşlemci

Intel, üretim sorunlarını aşabilmek amacıyla üçüncü taraf şirketlerle işbirliğine gidebilir.

Intel, kendi silikon üretim tesislerinde kapasite sınırlarını zorluyor ve tedarik yükünün bir kısmını paylaşmak için üçüncü taraf yarı iletken dökümhaneler arıyor. Yeni ortaya çıkan rapora göre şirket, 14nm üretimi için GlobalFoundries ile bir anlaşma yapacak.

Intel son dönemde 14nm ürünlerinde teslimat sorunları yaşıyor ve daha fazla üretim hacmi istiyor. Dev şirketin yakında GPU pazarında da büyük atımlar atması bekleniyor. Bu da üretim açısından işlerin daha fazla yoğunlaşması demek. Bununla birlikte şirketin yeni nesil grafik kartları için TSMC’ye başvuracağı söylentileri de ortalıkta dolaşmaya devam ediyor.

Rapora göre GlobalFoundries ile anlaşmada Celeron ve Pentium işlemciler ele alınacak. Buna ek olarak Core i3 işlemcilerin üretimi de ihtimaller arasında. Intel’in bu işlemcilerin üretim yükünden kurtulması oldukça mantıklı bir hamle olacaktır. Çünkü bu seriler 14nm+++ sürümünde mevcut olan en ileri litografi ve üretim teknolojilerine ihtiyaç duymayan işlemcilerden oluşuyor. Intel’in 14 nm yongalar için farklı dökümhanelerle sözleşme yaparak kendi üretim iş yükünü azalttığı da biliniyordu.

Gelişmeler beklenen şekilde olursa Intel, bu çeyrekte üretim kapasitesini %25’in üzerinde arttıracaktır. 10 nanometreye geçiş süreci de kolaylaşacağı için 2021 yılının başlarında yeni üretim teknolojisine sahip ürünler görebiliriz.

İlginizi çekebilir: