Anasayfa Haber Intel’in İlk Lakefield İşlemcisi Core i5-L16G7 Ortaya Çıktı

Intel’in İlk Lakefield İşlemcisi Core i5-L16G7 Ortaya Çıktı

Intel’in mobil platformlarda kullanacağı Lakefield mimarisine ait yeni bir işlemci gün yüzüne çıktı.

Mobil işlemci platformunda yeni adımlar atan Intel, Lakefield mimarisini geçtiğimiz yıl tanıtmıştı. Bu mimaride yüksek performanslı bir ana çekirdek bulunuyor ve gerekli durumlarda devreye giriyor. Diğer küçük çaplı “Tremont” işlemciler ise dengeli bir iş paylaşımı ile farklı işlerde kullanılıyor. Bu yapı sayesinde güç tasarrufu, düşük sıcaklık değerleri ve yüksek performans hedefleniyor.

Yeni işlemci i5-L16G7 Userbenchmark üzerinde, “SAMSUNG_NP_767XCL” kod adlı ve yayınlanmamış bir Samsung cihazda keşfedildi. Cihaz ayrıca 8 GB RAM’e sahip ve Windows 10’da çalışıyor. Bu 5 çekirdekli çip, yüksek performanslı “Sunny Cove” CPU çekirdeğine ve dört küçük “Tremont” düşük güçlü çekirdeğe sahip. İşlemcinin saat hızları 1,40 GHz taban ve 1,75 GHz turbo frekansı olarak listelendi ancak iki farklı çekirdek türünün farklı saat hızlarına sahip olması da mümkün.

Lakefield’in diğer önemli bileşenleri arasında Gen11 grafik mimarisine dayanan bir iGPU ve bir LPDDR4X bellek denetleyicisi bulunuyor. Yeni mimarinin, ultra düşük güç gereksinimleri (5W ve 7W TDP) ile birlikte mobil cihazlarda, tabletlerde ve yeni nesil dizüstü bilgisayarlarda kullanılması bekleniyor.

İlginizi çekebilir: