Anasayfa Haber MIDI 2.0 Müzik Arayüzü 35 Yıl Sonra İlk Kez Revizyon Geçirdi

MIDI 2.0 Müzik Arayüzü 35 Yıl Sonra İlk Kez Revizyon Geçirdi

MIDI 2.0

Yıllardır kullanılan MIDI 1.0 sonrasında MIDI 2.0 birçok yeniliği beraberinde getiriyor.

MIDI 1.0 Detaylı Özellikleri’nin belirlenmesinin üzerinden geçen 35 yılın ardından, enstrüman üreticileri 18 Ocak tarihinde yeni MIDI 2.0 özelliklerinin hayata geçirilmesi için oy birliğiyle karar aldı. 10 yıllar sonra müzik teknolojisindeki en büyük gelişme olarak nitelendirilen MIDI 2.0 ile iki yönlü iletişim ile birlikte geriye uyumlu pek çok yeni özellik sunuyor.

Roland, Native Instruments, Korg ve Yamaha gibi şirketler MIDI Manufacturers Association’ın bir parçası. Hatta MIDI 2.0 için şimdiden uyumlu Roland A-88MKII klavye Mart ayında satışa sunulacak.

MIDI 2.0

1980’lerde kullanılan 5-bit DIN kabloları yüksek çözünürlüklü sesi işleyemezken, MIDI 2.0 kullanmak istediğiniz herhangi bir dijital konnektör için hazır olacak ve ilk olarak USB portlar ile başlanacak. Bu da mesajların 7-bitten 32-bit’e yükseltilmesi ile çok daha doğru zamanlama ve çok daha fazla çözünürlüğe olanak sağlayacak.

Yeni müzik arayüzü enstrümanların daha kolay kullanılabilmesinin de önünü açacak. Ekipmana göre otomatik olarak profillerin ayarlanması ve JSON kullanan Property Exchange adlı özelliğin daha detaylı konfigürasyon bilgisi gönderebilmesi bunda etken olacak. Bu anlamda ön ayarlarla daha az zaman harcanarak, müzik yapmak için daha fazla zaman bulunabilecek. Bu özelliklerin bazıları, MIDI 1.0 özellikli donanımlarla bile kullanılabilecek.

İlginizi çekebilir: Boston Dynamics Robotu Spot Programlanabilir Oldu