Anasayfa Haber Coronavirüs, DRAM ve NAND Üretim Kaynaklarını Etkilemedi

Coronavirüs, DRAM ve NAND Üretim Kaynaklarını Etkilemedi

Coronavirüs salgını, teknoloji dünyası da dahil olmak üzere birçok sektörü etkiliyor. Yayınlanan yeni bir raporda etkilenmeyecek alanlardan birinin bellek üretimi olduğu belirtiliyor.

Coronavirüs salgınında bugüne kadar 427 ölüm ve yirmi binden fazla virüs bulaşma vakası yaşandı. Tüm bu gelişmelerin sonucunda Huawei geliştirici konferansını iptal etmiş, Facebook ve Razer gibi teknoloji devleri de işçilerin Çin’e seyahatini engellemişti. Bir Apple analisti ise iPhone sevkiyatının yüzde 10 civarında aksayacağını belirtti. Bunun yanında Tesla, fabrikalarını geçici olarak kapatma kararı aldı ve Foxconn ile Samsung fabrikaları da Çin hükümeti tarafından kapatıldı.

DRAMeXchange tarafından yayınlanan rapora göre DRAM üretimi Coronavirüs salgınından etkilenmeyecek, çünkü imalat şirketleri salgının kaynağı Wuhan yakınında bulunmuyor.

ChanXin Memory Technologies fabrikası bu bölgeye 379 km uzaklıkta kalıyor. Salgın fabrikanın üretimini aksatmadı ve üretim planları Çin Hükümeti tarafından getirilen ulaşım kısıtlamalarından etkilenmeyecek.

Micron, Samsung ve SK Hynix ise bu konuda en önemli şirketlerden. Sadece SK Hynix’in üretim üssü Çin’de bulunuyor ve Wuhan’dan 700 kilometre uzaklıkta olduğu için bu durumdan etkilenmiyor.

DRAMeXchange, raporunda “Çoğu fabrika çalışanının vardiyaları zaten planlanmış durumda, bu nedenle üretim hattı görevine devam ediyor. Virüsün şu anda DRAM üretimi üzerinde önemli bir etkisi yok ancak potansiyel yayılma Çin’in lojistik ve nakliye sistemini etkileyebilir. Daha sonra ülke çapında maddi sıkıntıya neden olabilir.” sözlerine yer verdi.

NAND üretimine gelirsek, hem Yangtze Memory Technologies hem de Wuhan Xinxin Semiconductor Manufacturing’in Wuhan içinde fabrikaları bulunuyor. Ancak bu şirketler küresel NAND tedarik sürecinin neredeyse %1’ine etki ettiği için piyasa üzerinde olumsuz etkide bulunması beklenmiyor.

İlginizi çekebilir: Coronavirus Salgını Xiaomi Mi 10’un Lansmanını Vurdu