Anasayfa Haber Windows 7 Kullanıcı Sayısı Beklenen Düşüşü Göstermedi

Windows 7 Kullanıcı Sayısı Beklenen Düşüşü Göstermedi

Windows 10 2004 ile Desteği Kesilen Özellikler

Ortaya çıkan istatistikler, Windows 7 kullanıcılarının henüz Windows 10’a geçiş yapmadığını gösteriyor.

Bildiğiniz üzere Windows 7 desteği geçtiğimiz ay son bulmuştu. Bununla birlikte aylar öncesinden desteğin biteceği ile ilgili duyurular yapılmıştı. Desteğin bitmesiyle birlikte kullanıcılara çeşitli uyarı mesajları da gönderilmeye devam ediyor. Microsoft’un bu hamlesi sonrasında Windows 10 kullanımında önemli ölçüde artış bekleniyordu ancak beklenen artışın gerçekleşmediği görülüyor.

Netmarketshare, Windows 7 kullanımında çok küçük miktarlarda düşüş olduğunu ortaya koyan yeni istatistikler yayınladı. Ocak verilerine baktığımızda %57.08’lik Windows 10 ve %25.56’lık bir Windows 7 kullanımı görülüyor. Desteği sona eren işletim sisteminin önceki verilerine göre kullanım %26.64 seviyesindeydi.

Bu durum, bazı işletmelerin yeni donanıma yatırım yapmaya hazır olmadığını doğrular nitelikte. Ayrıca milyonlarca cihazın Windows 7’yi bir süre daha kullanmaya devam etmesi gerekecek gibi gözüküyor.

Ek olarak Windows 7’de genişletilmiş destek güncellemelerinin işletmeler için 2023 yılına kadar süreceğini aktarmıştık. Bu desteği kullanacak şirketlerle birlikte Windows 7 kullanmayı bırakmayacak bir kısım hayran her zaman olacaktır. Önümüzdeki süre zarfında Windows 10 kullanımının bir nebze daha artış gösterileceği öngörülüyor. Son olarak bu işletim sistemlerini %3.38 ile Windows 8.1 ve %3.12 ile macOS 10.14 izliyor.

İlginizi çekebilir: