Anasayfa Haber Apple, iOS ve macOS Uygulamaları için Evrensel Satış İmkanı Sunacak

Apple, iOS ve macOS Uygulamaları için Evrensel Satış İmkanı Sunacak

Apple evrensel satın alma olanağı sunarak, geliştiricilerin tek seferde uygulamalarını iOS, macOS, watchOS ve tvOS için sunmasını sağlayacak.

Apple geçtiğimiz yıl macOS App Store platformunu zenginleştirmek üzere Project Catalyst ile karşımıza çıkmıştı. Bu araç sayesinde geliştiriciler, mevcut iPad uygulamasını temel alarak çok fazla çaba sarf etmeden macOS uygulamaları oluşturabiliyor. Öte yandan kullanıcılar, bir iOS uygulamasını satın aldığında aynı uygulamanın macOS sürümüne de sahip olamıyordu. Neyse ki Apple sorununda evrensel satın alma olanağı ile gelecek ay bunu değiştirecek gibi gözüküyor.

Apple geliştirici web sitesi üzerinden yapılan duyuruyla geliştiricilerin uygulamalarını sadece birden fazla platform için sunmakla kalmayacağı, artık bunları Apple’ın farklı işletim sistemleri için evrensel satın alma seçeneği ile sunabileceği paylaşıldı. Bu anlamda bir uygulamayı iOS, macOS, watchOS ve tvOS için tek seferde satmak mümkün olacak. Geliştiriciler yeni bir çok platformlu uygulama oluşturarak yeni bir uygulama kaydı oluşturabilecek ya da mevcut uygulama kaydına daha fazla platform ekleyebilecekler.

Yeni Apple evrensel satın alma güncellemeleri ile birlikte iOS ve macOS App Store kategorileri de birleştiriliyor. Örneğin, “Geliştirici Araçları” ve “Grafik & Tasarım” kategorileri iOS’a da eklenirken, macOS artık “Kitaplar”, “Yeme & İçme”, “Dergi & Gazeteler”, “Navigasyon” ve “Alışveriş” kategorilerine de kavuşacak. Ek olarak, macOS’taki “Video” ve “Fotoğraf” kategorileri de “Fotoğraf & Video” şeklinde birleştirilecek. Mac App Store’da “Çocuk” kategorisi ise bir bundan böyle “Oyunlar” alt kategorisi olmaktan çıkacak.

Tüm bu değişikliklerin Mart ayından itibaren devreye sokulmaya başlanacağı belirtiliyor.

İlginizi çekebilir: Apple, MacBook İçin Pro Mode Üzerinde Çalışıyor