Anasayfa Haber Bulut Tabanlı Oyun Servisi GeForce Now Çıktı

Bulut Tabanlı Oyun Servisi GeForce Now Çıktı

NVIDIA, bulut oyun hizmeti GeForce Now’un iki yılın ardından beta aşamasından çıktığını duyurdu.

Oyuncu kitlesinin merakla beklediği GeForce Now uzun bir süre sonra resmi olarak çıkış yaptı. GPU üreticisi beta test aşamasına ilişkin bazı istatistikler paylaştı: 300 binden fazla kullanıcı tarafından test edildi ve 30 ülkede 70 milyon saatten fazla oyun oynandı.

GeForce Now, ilk etapta ücretsiz ve premium (Founders) olmak üzere iki farklı üyelik tipi sunuyor. Ücretsiz seçimde oturumlar 1 saat ile sınırlı. Oturum sayısı konusunda bir sınırlama bulunmuyor, ancak oturuma katılmak için kuyrukta bekleme ihtimaliniz var. Ücretli üyelikte ise sunuculara öncelikli erişim, altı saate kadar kesintisiz oyun süresi, ışın izleme teknolojisi ve üç aylık deneme süresi (sınırlı bir süre için) gibi avantajlar sunulmakta.

Ücretli erişiminin ilk üç ayı ücretsiz olarak sağlanırken, 2020’nin geri kalanı için normal fiyat ayda 4,99 dolar olarak belirlendi. Bu ücretlendirmenin başlangıca özel olduğu ve 2021 yılında artacağı düşünülüyor.

En önemlisi ise GeForce Now üzerinden bir oyun oynamak için oyunun ayrı bir sürümünü satın almanıza gerek kalmıyor. Oyunun Steam veya başka bir mağazada bir kopyasına sahipseniz, hesabınızı bağlayarak GeForce Now aracılığıyla oynayabiliyorsunuz. GeForce Now şu anda 100’den fazla oyunu destekliyor, ancak Control, GTA 5 ve Red Dead Redemption 2 gibi birkaç eksik mevcut.

Platform olarak PC, Mac, NVIDIA’nın kendi SHIELD cihazları ve Android telefonlarına destek sağlanıyor. Ayrıca Chromebook’ların da bu yıl içinde destek kazanması bekleniyor. Yeni platformun sunduklarına bakarsak oldukça avantajlı olduğunu söyleyebiliriz. Google Stadia’nın aylık maliyeti 10 dolar ve henüz ücretsiz bir üyelik seçeneği sunulmadı. Yeni hizmet hakkındaki deneyimlerinizi yorumlarda ve Technopat Sosyal‘de paylaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Google Stadia 2020’de 120 Oyun Daha Sunacak