Anasayfa Haber SpaceX, Starlink ile Uydu İnternetini Halka Açmayı Hedefliyor

SpaceX, Starlink ile Uydu İnternetini Halka Açmayı Hedefliyor

SpaceX, gelişmekte olan Starlink uydu internet projesini halka arz yoluyla kamu pazarlarına getirmeye hazırlıyor.

JPMorgan Chase yatırımcı konferansı sırasında konuşan SpaceX COO ve Başkan Gwynne Shotwell, Starlink uydu internet projesinde ileri seviye gelişme gösterdiklerini ve projeden halkın da faydalanması için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

SpaceX, düşük maliyetli ve dünya çapında faaliyet gösterecek olan yüksek bant genişliğine sahip internet bağlantısı projesini, Starlink takımyıldızına eklemek için uydu yığınlarını piyasaya sürdüğünü bildirdi. Starlink faaliyetlerini, Dünya yörüngesinde ağa bağlı bir şekilde hareket eden küçük uydular kullanarak gerçekleştirecek. Uygulamaların ardından SpaceX’in hedefi, mevcut düzenleyici dosyalara dayanarak toplamda 25 bin uydu fırlatıyor olmak.

Starlink uyduları yörüngede

Şu anda yörüngede yaklaşık 240 Starlink uydusu var ve Şubat ayında yapılması beklenen lansman ile 60 adet uydu da yörüngede yerini alacak. SpaceX, 2020 yılı boyunca sık sık lansman düzenleyerek, yıl sonuna kadar müşterilerine hizmet sunmaya başlamayı planlıyor. 2021’e kadar inşa edilen takımyıldızı ile beraber, ek bölgelere de hizmetini genişletmeyi umuyor.

Shotwell, Bloomberg’e SpaceX’in şu anda özel bir şirket olduğunun altını çizerek, Starlink’in halka açılabileceğinin mümkün olduğunu söyledi. Abonelik mantığıyla çalışacaklarını açıklayan Shotwell, müşterilerinden diğer şebeke operatörleri gibi gelir edebileceklerini belirtti.

SpaceX’in çıkış tarihi için henüz kesin bilgi verilmedi ancak Shotwell, bunu değerlendirmek için henüz erken olduğunu ve Starlink kamuya çıkışı için hala birkaç yıl olduğunu aktardı.

İlginizi çekebilir: SpaceX Acil Kaçış Sistemi Testini Başarıyla Tamamladı