Anasayfa Makale Chrome Pano Paylaşımı Nasıl Kullanılır?

Chrome Pano Paylaşımı Nasıl Kullanılır?

Chrome’da basit bir yöntem sayesinde Pano Paylaşımı’nı aktif edip cihazlar arasında veri kopyalayıp-yapıştırabilirsiniz.

Google Chrome’un ‘Sekmeyi Kendine Gönder’ sistemine benzer şekilde, metni başka bir cihaz panosunda vurgulamak için de gizli bir özellikten yararlanabilirsiniz. Chrome hesabınızın açık olduğu tüm cihazlarda pano paylaşımını etkinleştirebilirsiniz. 

Pano Paylaşımı Nasıl Çalışır?

Özelliği etkinleştirdikten sonra web sayfasındaki herhangi bir metne sağ tıkladığınızda ‘Cihazınaa kopyala’ düğmesi geliyor. Windows, macOS, Linux, Chrome OS ya da Android’de Google hesabınızla oturum açtığınız tüm cihazlar bu bölümde listeleniyor. Metni doğrudan panosuna göndermek istediğiniz cihazı seçtiğinizde ise işlem tamamlanıyor. 

Chrome’daki diğer deneysel özellikler gibi Pano Paylaşımı’nın geliştirmeleri de devam ediyor. Yani aslında Google isterse bu sistemi değiştirebilir, kaldırabilir ya da bambaşka bir arayüzle tam sürüme ekleyebilir. Ama en azından şu an için Chrome 79 kurulu olan tüm sistemlerde Pano Paylaşımı kullanılabiliyor. 

Chrome Pano Paylaşımı Etkinleştirme

Bu deneysel özelliği aktif etmek için daha önce de çeşitli makalelerde bahsettiğimiz gibi chrome://flags arayüzüne erişmek gerekiyor. Arama kutucuğuna ‘clipboard’ yazdığınızda karşınıza üç seçenek çıkar. Her biri, özelliğin düzgün çalışması için gerekli. 

Aygıtlar Arasında Metin Kopyalama

Deneysel özellikleri etkinleştirdikten ve web tarayıcınızı yeniden başlattıktan sonra sağ tıklamayla ilgili menüye erişebilirsiniz. Herhangi bir metne sağ tıkladığınızda istediğiniz cihaza kopyalayabilir ve hızlıca gönderilmesini sağlayabilirsiniz. 

Bu işlem sırasında adres çubuğunda metnin gönderildiği bilgisi de yer alıyor. Ardından diğer cihazda bildirim görülebiliyor. 

Farklı bir cihaza gönderdiğiniz metni sağ tıklayarak ya da Android’de ekrana uzun dokunarak yapıştırabilirsiniz. Burada listede cihazlarınızdan birini görmüyorsanız, deneysel özellikler aktifken Chrome’un en son sürümünü çalıştırdığınızdan ve tüm cihazlarda aynı Google hesabının açık olduğundan emin olun.

Google Chrome 79 Neler Sunuyor?

 

Daha Gelişmiş Web Deneyimi İçin Google Chrome Deneysel Araçları