Anasayfa Oyun Tokyo Mirage Sessions #FE Encore İncelemesi

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore İncelemesi

İlk kez Nintendo Wii U ile piyasaya sürülen Altus klasiği Tokyo Mirage Sessions, bu kez Nintendo Switch’e konuk oluyor. Peki, başarılı bir port mu?

Tokyo Mirage Sessions, Nintendo’nun Fire Emlem serisi ve Altus’un Shin Megami Tensei serilerinin arasında bir yerde duruyor. Oyunda her iki seriden de belli özellikler bulunuyor ve eğer daha önce bu iki oyun serisini oynadıysanız, Tokyo Mirage Sessions’a kolayca alışıyorsunuz.

Aslında batıda anime kültürünü yansıtan oyun yapısı çok tutulmaz. Her ne kadar kendini kanıtlayan oyunlar olsa da, eğer oyununuz anime grafiklerine, bu kültüre ait ögelere sahipse, kartlarınızı doğru oynamanız gerekiyor. Tokyo Mirage Sessions, yukarıda bahsettiğimiz diğer iki oyun içerisinde bulunan en iyi yönleri topluyor ve ortaya gerçekten güzel bir iş çıkarıyor. Üstelik Wii U döneminde oyunun tüm ek paketleri ve içeriklerine erişemediyseniz, Nintendo için çıkan Tokyo Mirage Sessions #FE Encore sürümü tüm içerik paketlerini de barındırıyor.

Oyunun hikayesi de tıpkı ismi gibi ilgi çekici. Çocukluk arkadaşları Tsubasa Oribe ve Touma Akagi ile beraber Fortuna Entertainment’ta yeteneklerini kanıtlamaya çalışan bir lise öğrencisi olan Itsuki Aoi’yi yönetiyoruz. Aslında tam bir lise hikayesi olarak bağlayan Tokyo Mirage, kahramanlarımızın Idolaspheres adı verilen gizemli boyutları keşfetmesiyle bambaşka bir hale bürünüyor. Bu gizemli boyutta yaşayan Perfoma adı verilen varlıklar dünyamızın yaşam gücünü almak istemektedir.

Itsuki Aoi ve arkadaşları ise bu Performa’lara karşı savaşmalı ve dünyayı kurtarmalıdır.

Anime grafiklerine ve fantastik bir senaryoya sahip olabilir ama bu Tokyo Mirage Sessions’ın gerçekçi Tokyo atmosferini verebildiği gerçeğini değiştirmiyor. Daha önce hiç Japonya’ya veya Tokyo’ya gitmemiş olsanız bile, bu şehrin en güzel manzaralarını, en aydınlık alanlarını anime formunda görebiliyorsunuz. Benim gibi bu görselliğe değer veren biriyseniz, şehrin detaylı ve güzel hazırlanmış olması hayli hoşunuza gidecek.

Söz konusu şavaşlar olduğundaysa devreye tıpkı Persona’lar gibi Mirage’ler giriyor. Liseli ergen topluluğu doğal olarak Performa’larla savaşabilecek yeteneğe sahip değil. Mirage’ler sizin savaşabilmeniz için birbirinden güçlü yetenekler ve silahlarla donatılmışlar. Onları kontrol ederek oyunda ilerliyor ve düşmanlarınızı alt etmeye çalışıyorsunuz.

Eğer daha önce JRPG oyunları (Japon Rol Yapma Oyunu) veya Persona serisini oynadıysanız Tokyo Mirage Sessions’ın mekanikleri size çok tanıdık gelecek. Zaten yapımcı firma aynı olduğu için, yine Persona serisindeki pek çok büyüyü ve yeteneği burada da görmeniz mümkün. Sizin ve partinizin bir turu, oyunda session olarak geçiyor. Bu tur içerisinde olabildiğince hasar vererek sonraki tura avantajlı çıkmayı amaçlıyorsunuz. Eğer başarılı saldırılar düzenlerseniz, kombo puanlarınız katlanıyor ve vurduğunuz hasar da buna doğru oranla gelişiyor.

Tokyo Mirage Sessions aslında Altus için bir geçiş oyunu. Persona çok iyi olmasına rağmen çok uzun süredir kendi alternatifini arıyordu. İşte Tokyo Mirage Sessions özellikle yeni Unity sistemi ile buna farklı bir bakış açısı getiriyor. Burada bir Mirage üzerinde yoğunlaşmak, ona seviye atlatarak daha iyi yetenekler ve silahlar kazandırmak anlamına geliyor. Bunun bir sonu olmadığı için kısa süre içerisinde favorilerinizle beraber o zindan senin bu zindan benim dolaşıp duruyorsunuz.

Ayrıca tıpkı Persona’da olduğu gibi ana karakterimiz ve yan karakterler arası ilişkiler Tokyo Mirage Sessions’da güzel bir rol oynuyor. Çok önemli mi, hayır. Ama onlarla geçirdiğiniz vakit, yaptığınız görevler ve aralarındaki ilişkilerin zamanla gelişmesi, sizi oyuna daha çok bağlıyor. Yani Altus, Persona’da yaptığı gibi iyi bir karakter ilişkisi kurabiliyor. Doğal olarak bu ilişkileri siz de kuruyor ve oyuna daha çok bağlanıyorsunuz.

Nintendo Switch şu sıralar JRPG’lerin yeni merkezi olmuş durumda. Hem Atlus gibi büyük geliştiriciler hem de bağımsız geliştiriciler birbirinden güzel oyunlarını Switch üzerinde bizlerle paylaşıyorlar. Eğer zamanında Tokyo Mirage Sessions’ı es geçtiyseniz, Encore sürümü ile birlikte tüm içeriklere aynı anda ulaşabilirsiniz.