Anasayfa Haber Debian 10.3 ve Debian 9.12 İmajları Güncel Yamalar İle Çıktı

Debian 10.3 ve Debian 9.12 İmajları Güncel Yamalar İle Çıktı

Debian

The Debian Project, güncel yamaları barındıran Debian 10.3 ve Debian 9.12 imajlarını sundu.

The Debian Project, kullanıcıların sistemlerine Debian kurduktan sonra daha az güncelleme yapmasını sağlayacak Debian 10.3 ve Debian 9.12 imajlarını yayınladı. İmajlar, güvenlik yamaları ve ciddi problemlerin önüne geçecek bazı ayarlamaların olduğu güncellemeleri barındırırken yeni özellikler sunmuyor.

Halihazırda Debian 9 veya Debian 10 kullanıyorsanız son değişiklikler için bu imajları tekrar yüklemeniz gerekmiyor. Sadece güncelleme yöneticisi veya komut istemi üzerinden mevcut güncellemeleri kontrol etmeniz yeterli. Eğer tüm mevcut yamaları uyguladıysanız, kendinizi son imajları çalıştırıyor olarak sayabilirsiniz.

Bu güncellemedeki bazı değişiklikler arasında Deban Yükleyicisi’ni daha stabil hale getirmek için 6 çıkartılmış paket ve düzeltmeler bulunuyor. Firefox ESR, Thunderbird, Linux çekirdeği, Chromium, Ruby, WordPress ve OpenJDK için bazı güvenlik güncellemeleri de sunuluyor. Son olarak ClamAV, Python, systemd ve sudo gibi çeşitli paketler de hata düzeltmesi alıyor.

Bu arada hala Debian 9 kullanıyor veya kullanmayı düşünüyorsanız resmi güvenlik güncellemelerinin bu yıl içerisinde kesileceğini göz önünde bulundurmanızı öneriyoruz. Debian 9 için LTS desteği ise Haziran 2022 tarihinde sona erecek.

İlginizi çekebilir: Ubuntu 19.04 Disco Dingo İçin Sona Gelindi