Anasayfa Haber Intel Xe, 500W TDP ve 512 Yürütme Birimine Ulaşacak

Intel Xe, 500W TDP ve 512 Yürütme Birimine Ulaşacak

Yeni paylaşılan bir sunumda Intel Xe GPU’lara ait detaylar ortaya çıktı. Veri merkezleri için olan üst segment 500W TDP değerlerine çıkıyor.

Intel’in Xe mimarisi üzerinde sıkı çalıştığını hepimiz biliyoruz. Bu konuda Intel Xe ekran kartları ile ilgili detaylı bilgiler içeren makalemize göz atabilirsiniz. Yeni Xe, ölçeklenebilir bir mimari ve hem mobil hem masaüstü platformlarda kullanılacak. Bunun yanında GPU’lar üç ayrı segmente ayrılıyor ve tüm kitleler hedef alınıyor. Yani yıllardır süregelen NVIDIA ve AMD rekabetinde yeni bir oyuncu daha sahne alacak.

DigitalTrends aracılığıyla sızdırılan bir slaytta, Intel’in yüksek performanslı GPU’ları hakkında bazı detaylar ortaya çıktı. Arctic Sound kod adıyla öne çıkan ürün muhtemelen Intel’in en üst düzey HP mimarisi üzerine inşa edilecek. Sunuma göre Intel’in yeni teknoloji Arctic Sound grafik kartlarında bir, iki veya dört dilim bulunacak. Bu dilimler, GPU içerisindeki yürütme ve işlem birimlerinin birleşimiyle meydana geliyor. Yani ne kadar fazla dilim, o kadar fazla performans.

Dört dilim yapılandırmasına sahip GPU, 400W/500W TDP ve 48V değerleriyle listeleniyor. Yüksek TDP değerlerine sahip üst seviye GPU’lar 512’ye kadar yürütme birimine (EU) sahip olacak. Bu ürünler, Intel’in yüksek performans sunma konusunda ciddi olduğunu ve son kullanıcıya hitap etmediğini ortaya koyuyor. Ayrıca bu dilimlerin yeni Foveros teknolojisi ile birleştirilmesi bekleniyor.

İki dilimden oluşan GPU, 300W TDP ve 12V değerleri ile göze çarpıyor. Bu, Nvidia Tesla V100 kadar yüksek bir TDP değeri ve Nvidia Titan RTX iş istasyonu GPU’sundan bir miktar daha yüksek. İkinci segmentteki bu seri 256’ya kadar yürütme birimi (EU) barındırıyor.

Tek dilime sahip kart ise 75W ve 150W değerlerine sahip. GPU 128 yürütme birimine sahip ancak 96 adedi kullanılabilir gözüküyor. Giriş seviyesi DG1 SDV ise daha önce sergilenmiş, ilk etapta geliştiriciler hedef alınmıştı.

İlginizi çekebilir: Intel Xe Ekran Kartı Hakkında Her Şey