Anasayfa Haber Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) İptal Edildi

Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) İptal Edildi

Mobil Dünya Kongresi MWC 2020 iptal kararı

24-27 Şubat tarihleri arasında Barselona’da düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi (MWC 2020) koronavirüs tehlikesi nedeniyle iptal edildi.

Her sene Şubat sonunda Barselona’da düzenlenen ve dünyanın en büyük teknoloji konferanslarından biri olan Mobil Dünya Kongresi’nin koronavirüs tehlikesi yüzünden iptal edileceği bir süredir konuşuluyordu. Tüm teknoloji basını yapılacak olan resmi açıklamaya odaklanmışken, beklenen açıklama geldi ve MWC 2020 iptal kararı GSMA tarafından resmi olarak açıklandı.

Bildiğiniz üzere Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan korona virüsü 800’den fazla insanın hayatına kaybetmesine ve on binlerce kişinin karantinaya alınmasına neden olmuştu. Dünya gündemi korona virüsünü ile meşgulken Nokia, Intel, Sony, LG ve Nvidia gibi birçok teknoloji devi korona virüsü tehlikesi nedeniyle MWC 2020 etkinliğine bu yıl katılmayacağını duyurmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin ardından acil olarak toplanan GSMA yetkilileri ise  koronavirüs tehlikesini değerlendirerek 24-27 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan Mobil Dünya Kongresi’ni resmen iptal etti.

MWC 2020 nedir

Mobil Dünya Kongresi (MWC) Nedir?

Mobil Dünya Kongresi, akıllı telefonlar ve mobil teknolojiler söz konusu olduğunda akla gelen ilk etkinliklerden birisi olarak karşımıza çıkıyor. Dünyanın çeşitli yerlerindeki akıllı telefon üreticilerinin yeni nesil ürünlerini tanıttığı fuarda aynı zamanda yeni teknolojilerde ilk kez kullanıcıların karşısına çıkartılıyor.

İlginizi Çekebilir: Koronavirüs Çin Akıllı Telefon Sevkiyatlarını Nasıl Etkileyecek?