Anasayfa Haber Paket Dağıtımı İçin Nuro’nun R2 Aracına Yasal İzin Çıktı

Paket Dağıtımı İçin Nuro’nun R2 Aracına Yasal İzin Çıktı

Zaman içinde ulaşım teknolojileri değişmeye devam ediyor. Otonom araç teknolojileri bu değişimin en büyük parçası haline gelmiş durumda.

Sadece bireysel kullanıcılar için değil firmalar için de büyük kolaylıklar sunan otonom araçlar ile alakalı yeni bir gelişme ise, otonom araç teknolojileri ile tanınan bir kuruluş olan Nuro’dan geldi. Firma geçtiğimiz günlerde yeni nesil otonom aracı olan R2’yi tanıttı.

Nuro firması R1 araçları ile gıda ve market ürünlerinin teslimatını sunmak için Krogger ve Dominos gibi şirketlerle geçmişte anlaşma sağlamıştı. Firma daha güncel olan ve yolda seyir halinde giden araçlar için daha güvenli olan yeni nesil aracı R2 için gerekli yasal izinleri aldığını geçtiğimiz günlerde basına duyurdu. Nuro firması, tanıttıkları yeni araçlarında daha dayanıklı bir gövde yapısı kullandıklarını belirtti. Firma böylelikle önceki araçlarına göre kötü hava koşullarından daha az etkilenen bir ortam yaratıyor. Ek olarak yeni araçta daha gelişmiş sensörler ve daha fazla depolama alanı mevcut. Araçta yapılan yazılım iyileştirmeleri ile daha iyi iç sıcaklık kontrolü de sağlanabilecek.

R2 otonom araçlar, barındırdığı yüksek  güvenlik önlemleri ile  yasal izni almış durumda. Alınan bu izin ile birlikte R2, bir sürücü ya da araç kontrolü olmadan trafiğe çıkabilecek. Nuro şirketinin asıl temennisi ise her bir araç için özel izinler almak yerine, kuralların otonom araçlar için adapte edilmesi.

İlginizi çekebilir: Tesla, İkinci El Model S’in Otonom Sürüş Özelliğini Devre Dışı Bıraktı