Anasayfa Haber Nikola Motors, Tesla Cybertruck Rakibi The Badger Konseptini Tanıttı

Nikola Motors, Tesla Cybertruck Rakibi The Badger Konseptini Tanıttı

Nikola Motors The Badger

Nikola Motors The Badger dünyanın en gelişmiş sıfır emisyonlu pickup kamyonu olma iddiasında.

Alternatif akımın mucidi Nikola Tesla’nın mirasına saygı duyan bir diğer otomobil üreticisi olan Nikola Motors yeni elektrikli pickup kamyon modeli olan The Badger konseptini duyurdu. Nikola Motors The Badger, tamamen bataryalı ve elektrik/yakıt hücresi hibriti olmak üzere iki farklı seçenek sunuyor.

Şirket, hibrit aktarma organları olan modelde 965 kilometre maksimum menzil sunulacağını, bataryalı modelde ise bunun 480 kilometre olacağını paylaşıyor. 3.600 kilogram çekme kapasitesi olan aracın 0-100 km/s hıza yaklaşık 2.9 saniyede çıkacağı bilgiler arasında. Eğer Nikola vadettiği bu yetenekleri sunabilirse, Tesla Cybertruck karşısında ciddi bir rakip olacak diyebiliriz.

Nikola’nın karşısında önemli bir engelse hidrojen istasyonlarının varlığı. Batarya şarj istasyonları ile kıyaslandığında, ABD’de yakıt hücresi dolumu yapılabilecek pek fazla yer olmadığına dikkat çekiliyor. Bunu çözmek içinse şirket 700 hidrojen doldurma istasyonu kurma planları olduğunu açıkladı. Bu istasyonların nerelerde konumlandırılacağı belirsiz ancak duyurunun bu çeyreğin sonlarında yapılacağı belirtiliyor.

The Badger için daha fazla detay ise Eylül ayında gerçekleştirilecek olan Nikola World 2020 etkinliğinde paylaşılacak ve aynı etkinlikte sınırlı sayıda rezervasyon alınacak. Bakalım, Nikola Motors aracını konsept olmanın ötesine geçirip sektördeki rekabete dahil olabilecek mi?

İlginizi çekebilir: Tesla Cybertruck Pickup Fiyatı ve Özellikleri