Anasayfa Haber Galaxy S20’de 8K Video Kaydı İçin Ne Kadar Depolama Alanı Gerekiyor?

Galaxy S20’de 8K Video Kaydı İçin Ne Kadar Depolama Alanı Gerekiyor?

Galaxy S20 8K video kaydı

Galaxy S20’nin 8K video kaydı için ne kadar depolama alanı kullanacağı belli oldu.

Bildiğiniz üzere Samsung, 11 Şubat tarihinde 8K video kaydı yapabilen Galaxy S20, S20+ ve S20 Ultra modellerini tanıtmıştı. 8K video kaydı gibi iddialı özelliklerle tüm dikkatleri üzerine çeken Samsung, bugün ise yapmış olduğu açıklama ile beraber Galaxy S20 ile 8K video kaydetmenin bedelini açıkladı.

Samsung yetkililerinin söylediklerine göre S20’de bir dakika boyunca 8K  video kaydedilmesi halinde kullanıcıların 600 MB’lık depolama alanını gözünden çıkartması gerekiyor.

Hatırlarsanız, Galaxy S10 Plus’ta 4K’lık bir video dakikada 350 MB yer kaplıyordu. 8K çözünürlüğün 4K’ya kıyasla dört kat daha fazla piksele sahip olduğunu da göz önünde bulunduracak olursak 600 MB’lık boyutun gayet normal olduğunu söyleyebiliriz.

Bunun dışında Sammobile internet sayfası tarafından aktarılan bilgilere göre 8K çözünürlükte video kayıt süresinin 5 dakika ile sınırlı olduğunu da görmekteyiz. Bu kısımda da anlayabileceğiniz üzere S20 kullanıcıları 8K çözünürlüklü video çekmek istediklerinde video başına en fazla 5 dakika çekim yapabilecekler.

Yine aynı haberde S20 ile 8K çözünürlükte 30 fps veya 60 fps değerinde çekimler yapılamayacağına özellikle dikkat çekiliyor. Bunun yerine Sammobile kullanıcıların 24 fps 8K video kaydı yapabileceğinin altını çiziyor.

İlginizi Çekebilir: Samsung Galaxy S20, S20 Plus ve S20 Ultra Ön İnceleme