Anasayfa Haber Evrensel Akıllı Ev Standardı İçin Apple, Amazon ve Google İş Birliği

Evrensel Akıllı Ev Standardı İçin Apple, Amazon ve Google İş Birliği

Evrensel Akıllı Ev Standardı

Zigbee Alliance, evrensel akıllı ev standardı “IP Üzerinden Bağlı Ev” için kolları sıvadı.

Akıllı ev cihazları aslında kolaylık sağlamak üzere tasarlanmış olsa da iyi organize edilememesi durumunda büyük karmaşa yaratabiliyor. Bazı ürünler diğerleri ile uyum içinde çalışırken bazıları ise sadece özel bir ekosistem ihtiyacı duyuyor. Bunun farkında olan Apple, Amazon ve Google ise duruma el attılar ve evrensel akıllı ev standardı oluşturmak için düğmeye bastılar.

Bu üç dev isim ile başka şirketlerin oluşturduğu çalışma grubu Connected Home Over IP (IP Üzerinden Bağlı Ev) adlı bir standart yaratmış durumda. Internet Protokolü (IP) tabanlı yeni ve açık akıllı ev bağlantı standardı geliştirme hedefindeki Zigbee Alliance tarafından yönetilen çalışma grubu, hem tüketici hem de geliştirici için kolaylık sağlamış olacak. Özellikle tüketici tarafında uzun zamandır arzulanan akıllı ev cihazlarının evrensel bir standart ile artık birbirleriyle sorunsuz çalışması sağlanmış olacak. Ek olarak, geliştiriciler için de maliyetler azalmış olacak.

Diğer Zigbee Alliance üyeleri arasında ise IKEA, Samsung SmartThings ve Signify (Eski adıyla Philips Lightning) gibi isimler yer alıyor. Tüm bu çalışma grubu hep birlikte ücretsiz bir açık bağlantı standardı oluşturarak önemli bir adım atma hedefinde. Öte yandan, bir yol haritası veya zaman çizelgesi şimdilik sunulmuyor. Sadece büyük gelişmeler kaydedildiğinde duyurulacağı paylaşılıyor.

İlginizi çekebilir: Akıllı Ev Sistemi, Kullanıcı Verilerini Sızdırdı