Anasayfa Haber Facebook, İçeriklerinin Denetlenmesi için Reuters ile Anlaştı

Facebook, İçeriklerinin Denetlenmesi için Reuters ile Anlaştı

Facebook, içeriklerinin denetlemesini yapmak üzere Reuters ile resmi olarak anlaştığını kullanıcılarına duyurdu.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen “Facebook’s Third-Party Fact-Checking Program” etkinliği kapsamında Facebook, medyadaki yanlış bilgilerin düzeltilmesi adına Reuters ile ortaklaşa çalışacağını açıkladı. Reuters haber ajansı bünyesinde oluşturduğu denetleme birimi ile Instagram’ın ardından, Facebook içeriklerini de denetlemeye hazırlanıyor.

Sosyal medya polisi: “Reuters”

“Fact-checking”, Türkçe adıyla “Doğruluk Denetleme” adı verilen birim, Reuters çatısı altında doğru haber içeriği sağlama, kullanıcı tarafından oluşturulan fotoğraf, video, paylaşım ve diğer içeriklerin gerçekliğini değerlendirme görevlerini tamamlayacak.

Reuters Küresel Ortaklıklar Direktörü Jess April yaptığı açıklamada, “Sosyal medyada dünya çapında bir bilgi kirliliği var. Bu, toplumu olumsuz etkileyen ve gittikçe büyüyen bir konudur. Haber kuruluşlarının ve platformlarının yanlış haberleri yaymasına edindiğimiz misyon ile dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Sosyal medya içeriğini kontrol etmek için şirket içi uzmanlığı en iyi şekilde kullandıklarını belirten April, 2018’den beri sosyal medyada barınan yanlış içerikler için savaş verdiklerinin de altını çizdi.

Facebook Dürüstlük Ortaklıkları Keren Goldshlager, “Doğrulama kontrol programımızı genişletmek ve yanlış bilgilendirme ile mücadele, çalışmalarımızın önemli bir parçası. Reuters’ın ABD ortaklığımıza katılması bizi heyecanlandırıyor. Aynı zamanda görsel doğrulama ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerik konusundaki uzmanlıklarından da fazlasıyla yararlanacağımızı biliyoruz” dedi.

Şirket şimdilik ABD politikasına göre Facebook’taki İngilizce ve İspanyolca içeriklerin denetlenmesi ile yükümlü. Bunun ilerleyen zamanlarda tüm dünya ülkelerine yansıyacak bir ortaklık olup olmadığı ise henüz bilinmiyor.

İlginizi çekebilir: Facebook’un Twitter Ve Instagram Hesapları Çalındı