Anasayfa Haber AMD: “Ekran Kartlarındaki Sürücü Problemleri Üzerinde Çalışıyoruz”

AMD: “Ekran Kartlarındaki Sürücü Problemleri Üzerinde Çalışıyoruz”

Adrenalin Sürücüsü

AMD, sürücülerindeki sorunlar üzerinde çalıştıklarını ve yeni sürümlerde çözüm sağlanacağını söyledi.

AMD, hem Zen 2 CPU hem de Navi GPU mimarileri ile 7 nanometrede önemli işler başardı. Bu işleri her zaman takdir etsek de firmanın Radeon sürücülerinde halen sorunlar olduğu aşikâr. Gerek Technopat Sosyal, gerek yabancı forumlarda kullanıcılar tarafından çeşitli sorunlar dile getiriliyor.

Bunun başında ise Raden RX 5000 serisi ekran kartı kullanan kullanıcılar ve siyah ekran sorunları geliyor. Çoğu kullanıcı, oyun oynarken veya sürücü yüklemesi sırasında siyah bir ekran hatasıyla karşılaştığını bildirdi.

Sorunların sebebi donanımdan ziyade yazılımsal ve sürücü kaynaklı gibi görünüyor. AMD, yakın zamanda sürücü yazılımında köklü bir değişiklik yaparak Radeon Software Adrenalin 2020 yazılımını kullanıma sunmuştu. Sürücü çıkış yaptığı günden bu yana güncellemeler aldı fakat halen çözülmesi gereken sorunlar bulunuyor. AMD, bazı sürücü versiyonlarında bunu kabul ederek açıklama yapmıştı.

AMD Adrenalin 20.2.1 Sürümü

“Bazı Radeon RX 5700 serisi grafik kullanıcıları oyun oynarken veya masaüstünde zaman zaman siyah ekranla karşılaşabilir. Olası geçici bir çözüm, web tarayıcıları veya Discord gibi arka planda çalışan uygulamalarda donanım hızlandırmayı devre dışı bırakmaktır.”

Son blog gönderisinde AMD, siyah ekran sorunları ve Radeon Yazılımı’nın farklı problemlerini araştırdıklarını ifade etti.

“Sürücülerimizin istikrarı, yazılım ekibimiz için önemli bir önceliktir. Siyah ekran ve kullanıcıların bildirdiği diğer sorunlar da dahil olmak üzere forum tartışmalarını yakından izliyor ve biz de aktif olarak tespit edip düzeltmeler üzerinde çalışıyoruz. Daha fazla bilgiye sahip olduğumuzda sizlere haber vereceğiz.”

Aslına bakılırsa sorunlarda Navi GPU’lar temel alınıyor ancak sorunlar Vega ve Polaris mimarili ekran kartlarında da görülebiliyor. Bu tür sorunlarla karşılaştığınızda sürücülerinizi DDU (Display Driver Uninstaller) yazılımı ile güvenli modda kaldırabilirsiniz. Sonrasında temiz kurulum yapabilir veya farklı bir sürümü kullanmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca bu bağlantı üzerinden yaşadığınız sorunu ve ayrıntılarını AMD’ye bildirmekte yarar var.

Karşılaştığınız sorunlara çözüm aramak ve bilgi alışverişinde bulunmak için Technopat Sosyal‘i ziyaret edebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: