Anasayfa Haber PlayStation 5, Gelişmiş Soğutma Çözümleri ile Gelecek

PlayStation 5, Gelişmiş Soğutma Çözümleri ile Gelecek

Yayınlanan yeni bir raporda, soğutma çözümü için daha fazla bütçe ayrılacağı ve bu sorunun PlayStation 5’de çözüleceği belirtildi.

PlayStation 4 ve PlayStation 4 Pro’nun soğutma konusunda pek başarılı olduğunu söyleyemeyiz. Kullanıcılar, dile getirdiği şikayetlerde konsolların aşırı derecede ısındığını ve gürültülü çalıştığından yakınıyordu. Özellikle ağır oyunlarda durum daha ciddi bir hal alıyordu ve bunun önüne geçmek için harici soğutucular satılmaya başlamıştı. Sony, bu problemi kabul etmiş gibi görünüyor ve PlayStation 5 konsolunda bunun tekrarlanmayacağından emin.

Bloomberg‘de yayınlanan yeni bir raporda, Sony’in ısı dağılımı konusunda sorun yaşamamak adına PlayStation 5 soğutma sisteminde iyileştirmeye gidildiği ifade edildi. Konsol üreticileri, soğutma sisteminde maliyet sebebiyle genellikle yonga başına düşük bütçeler ayırıyor.

Sony’in Mali İşler Müdürü Hiroki Totoki, “PlayStation 5’in malzeme listesini kontrolümüz altında tutmalıyız ve ilk üretimde doğru sayıda bileşen kullanmamız gerekiyor” dedi.

Ayrıca raporda, “Tipik olarak, şirketler 1 dolardan daha az harcıyorlar. Ancak Sony, konsolda bulunan güçlü yongalardan ısı yayılımı konusunda bir sorun olmadığından emin olmak için daha cömert davranmayı seçti.” sözlerine yer verildi. Bu konu maliyetleri de artıyor ve yeni konsolun çıkış fiyatının 450-470 dolara seviyelerinde olacağı söyleniyor.

Bunun yanında devam eden koronavirüs salgınının PlayStation 5 üretimi üzerinde hiçbir etkisi olmadığı belirtiliyor. Sony, PS5 resmi sitesini açmış, ön siparişin 5 Mart tarihinde başlayacağına yönelik sızıntılar gelmişti. Oyunların devasa boyutlara çıktığı son dönemlerde depolama birimi de oldukça önem kazanıyor. Bu bağlamda yeni PS5’in 2 TB depolama alanıyla gelmesini bekliyoruz.