Ubisoft, Rainbow Six Siege Year 5 ve Year 6 için merakla beklenilen detayları paylaştı.
Popüler birinci şahıs taktik nişancı oyunu Rainbow Six Siege bir kez daha genişliyor. Ubisoft tarafından Six Invitational 2020 turnuvası sırasında oyunun Year 5 ve Year 6 planları hakkında detaylar paylaşıldı. Önceki yıllarda gördüğümüz güncellemelere göre oldukça hızlı bir değişimin söz konusu olduğunu belirtelim.
Beşinci yıl yol haritasına göre, dört sezon boyunca toplamda 6 yeni operatör oyuna ekleniyor. Önceki yıllarda sunulan 8 operatöre göre bir düşüş olduğunu söylemeden geçmeyelim. Maalesef bu yıl veya gelecek yıl yeni haritalar ise sunulmayacak. Bunun yerine Ubisoft her sezonda mevcut bir harita üzerinde yeniden çalışmayı planlıyor. Bu yıl ilk olarak Oregon, House, Skyscraper ve Chalet bundan nasibini alacak haritalar olacak. Dengeleme için yılın ortasının sonlarında önemli oynanış değişiklileri de yapılacağı paylaşılıyor.
Year 5’in yeni özellik ve değişiklikleri arasında en bilinen operatörlerden Tachanka da değişimden nasibini alacak. Rus savunma operatörü artık sabitlenen silahı ile hareketsiz bir hedef olmayacak. Bunun yerine LMG birinci silahı olacakken bir de bomba atar kullanacak.
Oyuna bir de maç tekrarı sistemi ekleniyor. Bu sayede oyuncular önceki oyunlarını kaydedip bunları daha sonra farklı perspektiflerden görüntüleyebilecekler. Yeni ping atma sistemi ise Apex Legends da oynayanlara hiç yabancı gelmeyecektir. Bu da oyuncuların hızlıca nesneleri veya başka şeyleri işaretlemesini ve hızlıca diğerleriyle iletişim kurmasını sağlayacak. Oyuncu itibarı sistemi, ranked için harita engelleme, oyun modlarında arcade oynatma listesi, yenilenen yıkıntı sistemi ve yeni ikincil ekipmanlar da cabası.
Bir diğer dikkat çekici gelişme ise oyunun yeni nesil Xbox ve PlayStation oyun konsolları için de hazır olacak olması. Hem PS5 hem de Xbox Series X çıkışı ile birlikte hemen Rainbow Six Siege oynamaya başlayabileceksiniz.
Year 6’nın da yine içerik tarafında biraz çekingen olacağını belirtelim. Her sezon için bir yeni operatörden bahsedilirken yine bolca oynanış yenilemesi ile karşılaşılacak.
5. yılın ilk sezonuna ait Rainbow Six Siege: Operation Void Edge ise test sunucularına 17 Şubat tarihinde düşecek.
İlginizi çekebilir: Rainbow Six Siege, Vulkan API Desteğine Kavuşuyor


Ne zaman gelecek oyuna?