Anasayfa Haber Apple Pay, 2025’te Kart İşlemlerinin %10’unu Oluşturacak

Apple Pay, 2025’te Kart İşlemlerinin %10’unu Oluşturacak

Geçtiğimiz yıl Apple şirketinin CEO’su Tim Cook yaptığı açıklamada, Apple Pay işlem hacminin Paypal’dan 4 kat daha hızlı büyüdüğünü açıklamıştı.

Amerikan finans şirketi Bernstein yayınladığı yeni raporla, Tim Cook’un bu açıklamalarını desteklenmiş oldu. Bernstein şirketinin yayınladığı verilere göre Apple Pay, şu anda küresel kart işlemlerinin yüzde 5’ini oluşturuyor. Firmanın öngörüsüne göre mevcut büyüme oranı aynı şekilde devam ederse Apple Pay, 5 yıl içinde küresel kart ödemelerinin yüzde 10’unu oluşturacak.

Apple Pay’in Visa ve Mastercard’ın ödeme ağlarına henüz rakip olabilmesinin mümkün olmadığını belirten Bernstein analistleri ve Juniper Research şirketi, Apple Pay’in sahip olduğu işlem hacmine dikkat çekiyor. OEM Pay piyasasının %52’sini oluşturan Apple Pay, bu rakama henüz Asya pazarına açılmadan ulaşmış durumda. Apple Pay’in Asya ve Avrupa’daki kullanıcı tabanını genişletmesinin ardından piyasada ciddi bir yer edinmesi bekleniyor. Apple Card’ın ise bu büyümeye nasıl bir katkı sağlayacağını kestirmek şimdilik zor gibi görünüyor.