Anasayfa Haber Samsung Galaxy Z Flip Ne Kadar Dayanıklı?

Samsung Galaxy Z Flip Ne Kadar Dayanıklı?

Samsung Galaxy Z Flip Tamir

iFixit şimdi de Samsung Galaxy Z Flip katalabilir telefonu parçalarına ayırdı.

Geçtiğimiz hafta Motorola Razr katlanabilir akıllı telefonu parçalarına ayıran iFixit, hızını alamayarak şimdi de aynısını Samsung Galaxy Z Flip modeline uyguladı. iFixit cihazı sadece parçalamakla kalmayıp Samsung’un bazı pazarlama iddiaları konusunda da testler yaptı.

Galaxy Z Flip yeni bir gizli menteşe kullanıyor. Bu menteşe içerisinde süpürge teknolojisi ise kiri ve tozu püskürtmek için mikro yükseklik kesme teknolojisi ile hazırlanmış naylon elyaflar kullanıyor. iFixit ise bu iddiayı test etmek için cihazı mor tozla dolu bir torbaya koymuş. Birkaç saniye ağır toza maruz kalan cihazın açıldıktan tuhaf sesler çıkarttığı ve menteşesinde sorun oluştuğu paylaşılıyor. Cihaz parçalarına ayrıldığında da mor tozun cihazın içerisine sızdığını görülmüş. Bu anlamda süpürge teknolojisinin toza karşı hiç de etkili olmadığının altı çiziliyor.

Çift kat anakartın ise tamir konusunda sıkıntı yarattığı belirtiliyor. Bu yöntemin küçük alana birden fazla çip sığdırmada kolaylık sağladığı için tercih edildiğini de not olarak düşelim. Cihazın ekranının üst katmanın plastik, orta katmanın ise cam olduğu ancak dürtüldüğünde kolaylıkla parçalandığı ortaya çıkmış. Plastik katman altındaki camın diğer normal katlanabilir olmayan akıllı telefonlarla aynı çizilme direncini sunmadığına da vurgu yapılıyor.

Galaxy Z Flip sökülme konusunda Motorola Razr kadar kompleks olmasa da tamir konusunda 10 üzerinden sadece 2 alabilmiş. Sistem bileşenlerinin çoğunun modüler olmasının yardımcı olduğu ancak yapıştırılmış cam panellerin cihaz içerisine müdahale önünde bir bariyer oluşturduğu ifade ediliyor. Tüm detaylara ise buradan erişebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Samsung Galaxy Z Flip: İlk Bakış ve Türkiye Fiyatı