Anasayfa Makale Windows 10 KB4532693 ile Silinen Dosyalar Nasıl Kurtarılır?

Windows 10 KB4532693 ile Silinen Dosyalar Nasıl Kurtarılır?

Windows 10 için yayınlanan KB4532693 güncellemesi sonrası silinen dosyaların nasıl kurtarılabileceğini anlatıyoruz.

Microsoft, geçen hafta Windows 10 için yeni güncelleme yayınladı. Ama güncellemeyi yükleyen bazı Windows kullanıcıları, masaüstündeki tüm dosyaların silinmesinden şikayet etmeye başladı. Hatanın nasıl düzeltilebileceği ve silinen dosyaların nasıl kurtarılabileceğini anlatıyoruz.

KB4532693 kod numaralı güncelleme paketi çoğu kullanıcıda Ekim 2018 güncellemesindeki gibi dosyaları tam anlamıyla silmiyor. Ama yine de verilere bu yöntemle ulaşamayan kişiler var.

Hata Neden Dosyaları Siliyor?

Bazı kişiler, güncellemeyi yükledikten sonra masaüstü dosyalarının ortadan kaybolmasından şikayetçi. Üstelik Görev Çubuğu ve Başlat Menüsü ayarları da sıfırlanıyor. Yine de bu dosyaları kurtarmanın belirli yöntemleri var.

Windows 10, güncellemeyi yükledikten sonra profillerin verileri farklı kullanıcı profilinde yer aldığı için dosyalar silinmiş gibi görünüyor. Microsoft, problemin farkında ve ortadan kaldırmak için çalışıyor. Ama yine de bu problemin kaynağı henüz bulunabilmiş değil.

Sorunun Kaynağı KB4532693 Güvenlik Güncellemesi

Hatalı güncelleştirme, Microsoft’un Windows 10 için 11 Şubat 2020’de yayınladığı KB4532693 sürümü. Windows Update bunu otomatik olarak bilgisayarınıza yüklüyor. Windows 10 kullanıyorsanız bu zamana kadar büyük olasılıkla yüklemişsinizdir.

Güncelleştirmeyi yükleyen herkes bu hatayla karşılaşmıyor. Yani aslında eğer KB4532693’ü yüklemiş ve herhangi bir problem yaşamadıysanız herhangi bir şey yapmanıza gerek yok.

Güncelleştirmeyi Kaldırma Ve Dosyaları Geri Alma

Hatayla karşılaştıysanız, sorunu düzeltmenin ve dosyaları geri almanın basit bir yolu var: Güncellemeyi kaldırmak. Bunun için Ayarlar / Güncelleme ve Güvenlik / Windows Update / Güncelleştirme geçmişini görüntüle kısmına gelip, ‘Güncelleştirmeleri kaldır’ düğmesine tıklayabilirsiniz.

Ayrıca Denetim Masası / Programlar / Yüklü Güncelleştirmeler kısmından da detayları görebilirsiniz. Güncelleme listesini sağ üst köşesindeki arama kutusuna KB4532693 yazarak Enter’a basın. Eğer güncelleme yüklüyse bu kısımda görüntüleyebilirsiniz. Daha sonra sağ tıkla kaldırabilirsiniz.

Güncelleştirmeyi kaldırdıktan sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın. Normal olarak oturum açtığınızda bilgisayarınız normal şekilde çalışır.

Eğer bu yöntem işe yaramazsa, Dosya Gezgini’nde C:\Users\ klasörüne gidebilirsiniz. Büyük olasılıkla ana kullanıcı profili klasörünün yeniden adlandırıldığını göreceksiniz. Örneğin, kullanıcı klasörünüz normalde C:\Users\Technopat ise farklı isim görebilirsiniz. Tüm dosyaları bulmak için bu yeni adlandırılmış klasörü açabilirsiniz. Daha sonrasında yeni bir yerel kullanıcı hesabı açarak aktarabilirsiniz.

Ama ilk olarak güncellemeyi kaldırmak daha mantıklı. Zira bu yöntemle sorun ortadan kalkıyor. Microsoft, ek bir güncellemeyle bu problemi ortadan kalkana kadar yükseltme yapmamak en kesin çözüm.

İlginizi çekebilir: Windows 10 Kapatma Kısayolu Nasıl Oluşturulur?