Anasayfa Haber Firefox Private Network VPN Beta Olarak Sunuldu

Firefox Private Network VPN Beta Olarak Sunuldu

Firefox Private Network VPN

Mozilla, kullanıcılara daha fazla gizlilik sunmak üzere Firefox Private Network VPN servisini başlattı.

Mozilla tarafından Eylül ayında Firefox Private Network (FPN) internet tarayıcı uzantısı olarak çıkmıştı. Şimdi ise şirket, servisi için Android ve Windows uygulamaları yayınladı. Öte yandan, baştan belirtelim ki servis şu an için sadece Amerikalı kullanıcılara davet ile sunuluyor.

FPN, Mozilla’nın kullanıcıların internete bağlanırken daha fazla gizliliğe sahip olması için en yeni çabası olarak öne çıkıyor. FPN gibi bir Sanal Özel Ağ ya da kısaca VPN kullanarak açık Wi-Fi ağları kullanırken kendinizi daha iyi koruyabileceğinizin altını çizelim. Ek olarak, IP adresinizi gizleyerek ekstra koruma elde etmek de mümkün.

Uygulama şu an için sadece Firefox, Windows 10, Android ve Chromebook için mevcut.  iOS, Mac ve Linux sürümünün ise yakında geleceği belirtiliyor. Tam cihaz koruması servisi için aylık 4.99 dolar ücret belirlenirken 5 cihaz için 30 ülkedeki sunuculardan biri seçilebiliyor. Tarayıcı seviyesi koruma ise Firefox hesabı olanlara ve Firefox kullananlara ücretsiz. Yine sadece ABD için sunulan ücretsiz uzantı ile aylık 12 saat kullanım olanağı sunuluyor.

Diğer ülkelerdeki kullanıcıların ise bekleme listesine katılarak servisin kullanım alanı genişliğinde bildirim alması mümkün.

İlginizi çekebilir: Firefox Telemetri Verileri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?