Anasayfa Haber Porsche, Avrupa’nın En Güçlü Elektrikli Taşıt Şarj Parkını Açtı

Porsche, Avrupa’nın En Güçlü Elektrikli Taşıt Şarj Parkını Açtı

Porsche Avrupa Elektrikli Taşıt Şarj

Porsche, Leipzig şehrinde kurduğu en güçlü elektrikli taşıt şarj parkında toplam 7 MW güç sunuyor.

Porsche, Avrupa’nın en güçlü elektrikli taşıt şarj parkını doğu Almanya’daki Leipzig’de hizmete soktu ve ziyaretçilere 12 adet 350 kW istasyon (direkt akım) sundu. Bu istasyonlar sayesinde Taycan veya herhangi bir uyumlu elektrikli taşıtı hızlıca şarj etmek mümkün. Ek olarak, 4 adet 22 kW istasyon (alternatif akım) ise biraz daha az şarja ihtiyaç duyanlar için yerleştirilmiş. Toplamdaki sunulan güç ise 7 MW ve tüm bu güç yenilenebilir enerji sayesinde sağlanıyor.

Mart ayının sonuna kadar pilot aşamasından dolayı tüm kullanıcılara bu şarj hizmetinin ücretsiz olarak sunulacağı belirtiliyor. Porsche Engineering tarafından geliştirilen Porsche Turbo Charger şarj noktasının şarj süreleri anlamında yeni standartlar ortaya koyduğuna da dikkat çekiliyor. Araç modeline bağlı olarak sadece 5 dakikada 100 kilometreye kadar şarj sağlanabildiğine vurgu yapılıyor.

Kullanıcı dostu şarj parkında bekleme sırasında müşterilerin Porsche Tüketici Merkezi hizmetlerinden faydalanabileceği de bilgiler arasında.  Leipzig pisti deneyimleri, tarihi otomobil sergisi ve mağaza bunlardan bazıları.

İlginizi çekebilir: Porsche, Star Wars Gemisi Tasarladı