Anasayfa Haber Samsung, 16 GB LPDDR5 DRAM Üretimine Başlıyor

Samsung, 16 GB LPDDR5 DRAM Üretimine Başlıyor

Yeni 16 GB LPDDR5 DRAM’ler 5500 Mb/s hıza çıkarak 1.3 kat daha iyi hız ve yüzde 20 güç tasarrufu sunuyor.

Samsung, gelecekteki akıllı telefonlar için dünyanın ilk 16 GB LPDDR5 RAM’lerinin seri üretiminin başlayacağını duyurdu. Teknoloji devi, geçtiğimiz yıl 12 GB LPDDR5 RAM seri üretime başladığını açıklamıştı. Şirket bu yıl çıtayı bir adım yukarı taşıyarak kullanıcıların gelişmiş 5G, yapay zeka, akıllı fotoğrafçılık ve yeni oyunlar için daha iyi deneyim sağlayacaklarını söylüyor.

Samsung’a göre, 16 GB LPDDR5 standardı için veri aktarım hızı 5500 Mb/s’ye ulaşabiliyor. Bu da 4266 Mb/s’ye çıkan LPDRR4X RAM’lere göre yaklaşık 1.3 kat daha hızlı. 8 GB LPDDR4X bir RAM’le karşılaştırıldığında ise iki kat bellek kapasitesi sunarken, yüzden 20’den fazla güç tasarrufu sağlayabiliyor.

Samsung’tan gelen bir açıklama ise şöyle;

“Samsung, tüketicilerin mobil cihazları aracılığıyla inanılmaz deneyimler yaşamalarına olanak tanıyan bellek teknolojilerini en ileri seviyeye taşımaya kendini adamıştır. Global cihaz üreticileri için yeni, en yeni mobil çözümümüzle bu bağlılığa sadık kalmaktan heyecan duyuyoruz. Samsung, bu yıl yeni nesil teknolojimize dayanan yeni bir ürün yelpazesi sunarak, küresel müşterilerin gelecekteki bellek taleplerini tam olarak karşılayabilecek. ”.

Şirket, yeni 16 GB LPDDR5 RAM’inde yeni nesil 10 nm üretim teknolojisini kullandı. Bu bellekler gelecekteki akıllı telefonlarda, otomotiv sektöründe ve birçok premium ultrabook içerisinde yer alacak. Ayrıca Galaxy Note 20 serisinin 16 GB LPDDR5 RAM seçeneği ile sunulacağına işaret ediliyor.

Güney Kore merkezli şirket, 16 GB LPDDR5 belleklerini Pyeongtaek’te bulunan tesisinde üretecek. 10 nm teknolojisine dayanan yeni ürünlerin bu yılın ikinci yarısında seri üretime geçmesi planlanıyor. Böylece şirket pazarda rekabet avantajı sağlayarak veri aktarım hızlarını 6400 Mb/ s’ye taşıyabilecek.

İlginizi çekebilir: