Anasayfa Haber Sony’nin İlk 5G Akıllı Telefonu Xperia 1 II Ortaya Çıktı

Sony’nin İlk 5G Akıllı Telefonu Xperia 1 II Ortaya Çıktı

Sony’nin ilk 5G destekli akıllı telefonu Xperia 1 II’nin tanıtımını bahar aylarında yapması bekleniyor. Tanıtımdan önce telefon özellikleri hakkında bazı bilgiler sızdırılmaya başladı.

Koronavirüs nedeniyle ertelenen Sony lansmanı, yeni akıllı telefonlarını tanıtmak üzere gelecek ilkbahara ertelendi. Ancak telefonlar hakkında bilgi edinmeye kimse engel olamadı. Ortaya çıkan görüntü ve sızıntı bilgiler ile Xperia 1 II ile tanıştık denebilir.

İşte beklenen Xperia 1 II

Xperia 1 II, Sony’nin alıştığımız tasarımına yakın bir amiral gemisi olacak. Uzun yapılı bir telefon ve ekranda parmak izi sensörü kullanılıyor. Eğimsiz, düz bir tasarımı ile oldukça kalın bir çerçevesi var. Sızan görüntülere göre gücünü de Snapdragon 865 işlemciden ve 8 GB RAM‘dan alacak.

Yeni amiral gemisi 21:9 6.5 inç 4K OLED ekran, Dolby Atmos ve belki de en önemlisi 5G modem sunuyor. Telefonun üç adet 12 megapiksel kamerası, (16 mm f / 2.2, 70 mm f / 2.4 ve 24 mm f / 1.7) 3D uçuş süresi sensörü ve akıllı göz takibi özelliğini de ekledi. Öte yandan, 20 fps autofocus hakkında büyük bir anlaşma yapılıyor.

Geniş renk seçenekleri sunmayan Sony, ilkbaharda Beyaz, Siyah veya Mor renkleriyle nakliye işlemine başlayacak.

İlginizi çekebilir: Sony PlayStation VR 2 Geliştirme Aşamasında Olabilir