Anasayfa Haber Xbox Series X Özellikleri Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşıldı

Xbox Series X Özellikleri Hakkında Yeni Bilgiler Paylaşıldı

Xbox Series X Özellikleri

Microsoft yeni nesil oyun konsolu Xbox Series X özellikleri hakkında önemli detaylar paylaştı.

Microsoft tarafından Xbox Series X özellikleri yeni nesil oyun konsolu hakkında neler beklememiz gerektiğini detaylandıran yeni bilgiler sunuldu. CPU ve GPU tarafında AMD Zen 2 ve RDNA 2 mimarilerinin kullanılacağı Microsoft oyun konsolunun GPU performansının 12 TFLOP olacağı belirtiliyor. Bu da orijinal Xbox One ile kıyaslandığında 8 kat daha fazla performans anlamına geliyor. Ek olarak, ilk defa HDD yerine SSD kullanılarak da cihazın hızı artırılacak.

Konsolda ray tracing (ışın izleme) teknolojisi de sunulacak. Bu da donanım hızlandırmalı DirectX Raytracing olacak. Bu anlamda daha gerçekçi ışıklar, gölgeler ve daha fazlası ile görsel bir şölen sunulacak. Değişken Oranlı Gölgelendirme (VRS) ise GPU’nun oyunda bazı nesne ve efektleri önceliklendirmesini mümkün hale getirecek.

HDMI 2.1 desteği ise Otomatik Düşük Gecikme Modu ve Değişken Tazeleme Oranı getiriyor. Böylece yine ilk defa 120 FPS desteklenebilecek. Xbox Wireless Controller için gecikme ise Dinamik Gecikme Girişi kullanımı ile optimize edilecek.

Hızlı Devam Etme adlı yeni özellik ise oyunların askıya alınma durumunda hızla başlatılmasını sağlayacakken yükleme için beklememenizi sağlayacak. Dört nesil öncesine kadar Xbox oyunlarının desteklenmesi de dikkat çekiyor ve Xbox, Xbox 360, Xbox One, ile oyunları geri uyumluluk listesinde yer alıyor. Akıllı Teslimat olarak nitelendirilen bir diğer yenilik ise hem Xbox 360 hem Xbox One için Halo 4 aldığınız günleri bitiriyor. En azından ilk parti oyunlar başta olmak üzere artık bir oyunu sadece bir kez satın alacaksınız ve konsolunuz otomatik olarak oyunları indirecek.

Microsoft önümüzdeki aylarda daha fazla detay paylaşacaklarını belirtiyor. Öte yandan, en çok merak edilen fiyat konusunun ne zaman paylaşılacağı merak konusu.

İlginizi çekebilir: Xbox Series X Görselleri Sızdırıldı