Anasayfa Haber İklim Değişikliği Tweetlerinin 4’te 1’i Robotlardan Gelmiş

İklim Değişikliği Tweetlerinin 4’te 1’i Robotlardan Gelmiş

Amerikan Brown Üniversitesi’nden araştırmacıların yaptığı çalışmaya göre, Twitter’daki iklim değişikliği ile alakalı gönderilerin dörtte biri botlar tarafından atılıyor. Botların attığı tweetler çoğunlukla iklim değişikliğini reddetmek üzerine.

Brown Üniversitesinin yaptığı araştırmaya dair ilk bilgiler İngiliz The Guardian Gazetesi tarafından duyuruldu. Araştırmacılar, 6,5 milyon tweeti analiz etmiş durumda. Yapılan bu analize göre iklim değişikliği ile alakalı atılan bu tweetlerin yüzde 25’inin botlar tarafından atıldığı düşünülmekte. Atılan bu tweetlerin büyük bir çoğunluğu iklim değişikliğini reddetmek üzerine kurulu tweetler. Amerika başkanı Donald Trump’ın 2017 yılı haziran ayında Amerika’yı Paris İklim Sözleşmesi’nden çektiğini açıkladığı dönemde atılan bu tweetler oldukça şüpheci görülüyor.

Araştırmacılar, Indiana Üniversitesi tarafından geliştirilen botometer adındaki bir aracı kullanarak, tweetlerin insanlar tarafından mı yoksa botlar tarafından mı atılmış olduğunu anlamaya çalışıyorlar.

İlginizi çekebilir: WhatsApp Grup Davetleri Google Arama’da Listeleniyor