Anasayfa Haber Filmlerdeki Kötü Adamlara iPhone Ambargosu

Filmlerdeki Kötü Adamlara iPhone Ambargosu

iPhone Ambargosu

Rian Johnson, Apple tarafından filmlerde kötü adamların iPhone kullanmasına izin verilmediğini paylaştı.

Ünlü Yönetmen Rian Johnson, Vanity Fair dergisine verdiği röportajda teknoloji dünyasını yakından ilgilendirecek bir bilgi verdi. Son olarak Knives Out (Bıçaklar Çekildi) filmi ile övgüleri toplayan yönetmen, iPhone ürün yerleştirme anlaşmalarında akıllı telefonların kötü adamlar tarafından kullanılmasına izin verilmediğini paylaştı.

iPhone’ların kötü adamların elinde görülmemesini isteyen Apple’ın bu anlamda marka imajını korumak istediği görülüyor. Zaten şirketin cihazlarının kullanımı, portrelenmesi ve fotoğraflanması konusunda oldukça katı kurallara sahip olduğu biliniyor. Apple, ticari markalarını ve telif haklarını kullanma yönergelerinin bir parçası olarak ürünlerinin yalnızca “en iyi ışıkta, Apple ürünlerine ve Apple Inc.’i olumlu yansıtan bir şekilde veya bağlamda” gösterilmesi gerektiğini söylüyor.

Johnson gibi bir yönetmenin bu açıklaması sonrasında izleyicilerin dizi ve filmleri izlerken, aktör ve aktrislerin hangi telefonu kullandığına artık daha fazla dikkat edeceğini tahmin edebiliriz.

İlginizi çekebilir: iPhone’ların Yenilenip Yenilenmediği Nasıl Kontrol Edilir?