Anasayfa Haber Google Chrome Güvenlik Açıklarını Güncelleme ile Giderdi

Google Chrome Güvenlik Açıklarını Güncelleme ile Giderdi

Google Chrome arama motorunda bazı güvenlik açıkları olduğu ortaya çıkmıştı. Google bu sıkıntının giderilmesi için çalışmalara koyuldu ve kullanıcılarına yeni bir güncelleme sundu.

Google’ın sık kullanılan internet tarayıcısı Chrome bazı güvenlik açıkları saptanması nedeniyle bir süredir konuşuluyordu. Google Chrome 80.0.3987.122 sürümünde belirlenen üç güvenlik açığına, (ICU’da tamsayı aşımı, bellek erişimi aşımı (CVE-2020-640), V8’de tür uyuşmazlığı (CVE-2020-6418) hata düzeltmeleri yapıldı. Güvenlik açıklarının tamamının yüksek riskli olduğu kaydedildi.

Geçen ay ortaya çıkan bu güvenlik açığına hafta itibariyle Google el attı. Chrome kullanıcılarına yeni bir güncelleme sunmaya hazırlanan şirket, aynı zamanda hata düzeltmelerine yer vereceğini bildirdi. Google, V8 JavaScript’te meydana gelen CVE-2020-6418 güvenlik açığından faydalanıldığını belirtti. Güvenlik açığıyla ilgili teknik bilginin o zaman için kısıtlı olduğunun da altı çiziliyor.

Böylece güvenlik açığından etkilenen kullanıcılarının hackerlar tarafından tespit edilmeden güncellemeyi yüklemesi amaçlandı.

Gelecek birkaç gün içerisinde Windows, macOS ve Linux kullanıcılarına sunulacak yeni güncelleme, Ayarlar menüsünden Yardım > Chrome Hakkında sekmesine giderek indirilebilir.

İlginizi çekebilir: 500’den Fazla Kötü Amaçlı Chrome Eklentisi Tespit Edildi