Anasayfa Haber Facebook 3D Fotoğraf Özelliğine Tek Kamera Desteği Geldi

Facebook 3D Fotoğraf Özelliğine Tek Kamera Desteği Geldi

Facebook 3D Fotoğraf

Facebook 3D fotoğraf özelliğini kullanmak için artık çift kameralı bir akıllı telefon sahibi olmak gerekmiyor.

Facebook 3D fotoğraf özelliği artık daha fazla kullanıcı tarafından kullanılabilir hale geldi. İlk olarak 2018 yılında sunulan ve fotoğraftaki öznenin arka plandan bağımsız olarak hareket edebilmesini sağlayan özellik için daha önce cihazınızın portre modu desteklemesi gerekiyordu. Yani çift kamera kurulumuna sahip bir akıllı telefona sahip olunması şarttı. Neyse ki yapay zeka desteği ile artık böyle bir zorunluluk bulunmuyor.

Yapay zeka, eski düz 2D fotoğrafları da 3D hale dönüştürme yeteneği kazanırken bunun için bir sinir ağı her pikselin kameradan ne kadar uzaklıkta olduğunu tahmin etmek üzere eğitilmiş. Bu eğitim sayesinde yapay zeka derinlik verisini tahmin edebilir hale gelmiş ve ekstra kamera ihtiyacı ortadan kalkmış.

Facebook bu özelliği videolara da getirmeyi ümit ettiklerini söylüyor. Bu anlamda artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik için oldukça ilginç olanaklar sağlanabileceğine dikkat çekiliyor.

Facebook 3D fotoğraf özelliğini kullanabilmek için Apple tarafında iPhone 7 ve üstü, Android tarafında ise orta seviye ile daha üstü modellere sahip olmak gerekiyor. Uyumlu cihazlara dair tam bir liste ise henüz paylaşılmış değil.

İlginizi çekebilir: Facebook Coronavirus Reklamlarını Yasakladı