Anasayfa Haber LinkedIn Hikayeler Bölümü İçin Testler Başladı

LinkedIn Hikayeler Bölümü İçin Testler Başladı

LinkedIn Hikayeler

LinkedIn, Hikayeler özelliği ile platformundaki etkileşimi artırmak istiyor.

Microsoft sahipliğindeki profesyonel iş ağı LinkedIn tarafından Snapchat benzeri bir Hikayeler özelliği için kollar sıvandı. Platformundaki görüşmeleri artırmak üzere böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden LinkedIn, bu anlamda Instagram, Facebook ve YouTube gibi platformlardan da feyz almışa benziyor. Şirket içerisinde testlerine başladığı ifade edilen özellik canlı video, trend olan haberler ve reaksiyonlar gibi etkileşimi artıracak özelliklerin yanına eklenmiş olacak. Platform yıldan yıla etkileşimin de yüzde 25 arttığına dikkat çekiyor.

Ekip şimdiden özelliği profesyonel formatta kullanmak için birçok kullanım senaryosu öğrendiklerinin altını çiziyor. Bunun kullanıcıların bir dizi etkinliği veya anı paylaşmasına yardımcı olacağı ve sunulan formatın ipuçlar ile püf noktalar paylaşımını kolaylaştıracağı belirtiliyor. Ayrıca, bu özellik ile konuşmaları hızlandırmak ve bağlantıları iyileştirmek hedefleniyor.

Hikayeler özelliği tabii ki genç nesli de platforma çekmede yardımcı olabilir. Öte yandan, şirketlerin bu özelliği ne şekilde kullanacağı veya özelliğin beklenen etkiyi yaratıp yaratmayacağı da merak konusu. Bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı da şu an için belirsiz.

İlginizi çekebilir: realme 5i İncelemesi