Anasayfa Haber Dünya Sağlık Örgütü Coronavirus için TikTok’a Katıldı

Dünya Sağlık Örgütü Coronavirus için TikTok’a Katıldı

tiktok

WHO, Coronavirus hakkında yayılan bilgi kirliliği için farklı bir yol denemeye karar verdi. Bundan böyle TikTok uygulaması üzerinden kamuoyunu bilgilendirmek adına yayınlar yapacak.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), insanlığın en önemli gündemi haline gelen Coronavirus için harekete geçti. Önce sosyal medya üzerinden yayılan yanlış ve hatalı bilgilerin giderilmesi gerektiğinin altını çizen örgütün ilk durağı TikTok oldu.

TikTok uygulaması üzerinden çeşitli bilgilendirme yayınları çekmeye başlayan WHO, toplumun kaygı duyduğu konularda doğru bilgilendirme yaparak, virüsün paniğe neden olmasını engellemeyi umuyor. İlk videosunu kamuoyuna sunan örgüt, COVID-19’dan korunmak için neler yapılabilineceğini aktardı. Aynı zamanda örgüt, maske kullanımını mutlak suretle öneren uzmanları da destekledi.

TikTok her ne kadar bir eğlence platformu olarak görülse de hatta bazı kesimler tarafından ciddiyetsiz bulunsa da, halkın gözünün kulağının olduğu bir adres. Bu nedenle Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınlamış olduğu videolardan ilki daha şimdiden, 6,5 milyondan fazla görüntüleme aldı.

WHO, TikTok üzerinden videolara ulaşmak isteyenlerin, Coronavirus hashtagini kullanabileceklerini de duyurdu.

WHO’nun TikTok videosuna erişmek için tıklayınız. 

İlginizi çekebilir: Facebook Coronavirus Reklamlarını Yasakladı