Anasayfa Haber Google I/O 2020, Koronavirüs Endişeleriyle İptal Edildi

Google I/O 2020, Koronavirüs Endişeleriyle İptal Edildi

Google, I/O geliştirici konferansını iptal ettiğini açıkladı. Şirket, bu etkinliği düzenlemek için alternatifler arıyor.

Google, her yıl şirketin yazılım bölümünde neler üzerinde çalıştığını göstermek için I/O adlı geliştirici konferansına ev sahipliği yapıyor. İptal edilen etkinliklerin ardı arkası kesilmezken bir haber de Google’dan geldi. Ne yazık ki, bu yıl planlanan I/O konferansı COVID-19 nedeniyle resmi olarak iptal edildi.

“Koronavirüs (COVID-19) etrafındaki endişeler nedeniyle ve CDC, WHO ve diğer sağlık otoritelerinin sağlık rehberliği uyarınca Shoreline Amfitiyatrosu’ndaki Google I/O etkinliğini iptal etmeye karar verdik.”

Bu, Android’in de dahil olduğu Google yazılımlarının geleceği için oldukça olumsuz bir gelişme oldu. Ancak Google bir e-postada, Koronavirüs endişelerine rağmen bu yıl geliştirici topluluğuyla bağlantı kurma yolları üzerinde çalıştığını açıkladı.

Son günlerde GPU Teknoloji Konferansı‘nın fiziksel olarak ertelendiğini ancak bu etkinliğin çevrimiçi olarak düzenleneceğini duymuştuk. Bir ihtimal olarak Google da benzer bir dijital etkinlik yolunu tercih edebilir.

“I/O 2020’ye katılacak tüm konuklara 13 Mart 2020’ye kadar tam bir geri ödeme yapılacaktır. Önümüzdeki haftalarda, geliştirici topluluğumuzla en iyi şekilde bağlantı kurmak için Google I/O’yu geliştirmenin diğer yollarını araştıracağız.

COVID-19’dan etkilenen etkinlikler maalesef sadece GPU Teknoloji Konferansı ve Google I/O ile sınırlı değil. Son dönemde Mobil Dünya Kongresi, Oyun Geliştiricileri Konferansı ve Microsoft Cenevre Otomobil Fuarı gibi teknolojinin kalbinin attığı önemli faaliyetlerin iptalini üzüntüyle karşılaşmıştık.