Anasayfa Haber Apple, iPhone Tedariğinde Sıkıntı Yaşanacağını Açıkladı

Apple, iPhone Tedariğinde Sıkıntı Yaşanacağını Açıkladı

NEW YORK, NY - SEPTEMBER 20: Customers shop for the new iPhone 11 at Apple's flagship 5th Avenue store on September 20, 2019 in New York City. Apple's new iPhone 11 goes on sale today at the grand re-opening of the 5th Avenue store. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Apple, COVID-19 hakkında yaptığı açıklamalarda iPhone tedarik sıkıntısı yaşayacaklarını ve talep edilen telefonların bir süre müşteriye sunulamayacağını söyledi.

Coronavirüs, teknoloji şirketlerinin büyük ölçüde arz-talep dengesini sarsıntıya uğrattı. Apple, Çin’de bulunan birçok resmi mağazasını kapatmak durumunda kaldı. Kalan birkaç temin merkezi ise hem çalışan hem müşteri bakımından sıkıntı yaşıyor.

Şirket, salgın hastalığın üretim ve satış akışını olumsuz yönde etkileyeceğini daha önce duyurmuştu. Şimdilerde mağazaların yeniden açılması hedeflense de bunun uzun zaman alacağı da açıkça ifade ediliyor. Apple, çalışanlarının sağlığına öncelik verdiğini ve operasyonlarını mümkün olduğunca güvenli bir şekilde yapmayı hedeflediği için arz-talep ilişkisinde bir yavaşlama yaşadı. Bu nedenle, mart ayında normalin altında bir gelir hedefi sağlayabilecek.

Öte yandan Apple fabrika ortakları, Coronavirüs salgını ile başa çıkmak için üretimin kısa bir süre için durdurulduğunu belirtti. Açıklamalarda iPhone 11 üretiminin azaldığı belirtilirken aynı sorunun iPad Pro’larda da yaşandığı söyleniyor.

İlginizi çekebilir: Apple, Mini LED Ekranlı Cihazlar İçin Hazırlıklara Başladı